Την πρώτη της ατομική έκθεση παρουσιάζει η καλλιτέχνης Μαρία Παριανού στη γκαλερί a.antonopoulou.art. τη Δευτέρα

28 Μαρτίου στις 19:00. Τα έργα της ζωγραφικά με σινική μελάνη, σηματοδοτούν την απομόνωση του ανθρώπου στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, που βρίσκεται μονίμως υπό κατασκευή, γεμάτο ημιτελή και ανομοιόμορφα κτίσματα.

Οι όγκοι των κτιρίων συνωστίζονται ασφυκτικά μέσα στο τελάρο και δίνουν μια αίσθηση ματαιότητας, σύγχυσης και χαοτικής κατάστασης. Οι φιγούρες της είναι μορφές παγιδευμένες στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι ανδρείκελα που από-προσωποποιούνται δηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ακύρωση της ταυτότητάς τους και κατ΄ επέκταση του ατόμου στην σύγχρονη κοινωνία. Είναι μορφές που βιώνουν ψυχικά αδιέξοδα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Κρατώντας την παλέτα της στο μαύρο και το γκρίζο ενδυναμώνει την θεματική των έργων της, αλλά παράλληλα αναιρεί όλη την σκληρότητα και την αυστηρότητα με την ιδιαιτερότητα του τρόπου γραφής της. Η Μαρία Παριανού ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονική. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές.