Σύγχρονες μελέτες στην κβαντική βιολογία περιγράφουν το σώμα μας να επιπλέει μέσα σε μια ελεύθερη κρυσταλλική δομή….

Η κρυσταλλική αυτή δομή δημιουργεί ένα πεδίο συχνοτήτων, το οποίο έχει ειδική σημασία καθώς υπονοεί μια δική του νοημοσύνη.
Ο τομέας της νευροκαρδιολογίας έχει ανακαλύψει ότι μέχρι 65% των καρδιακών μας κυττάρων είναι γάγγλια, ακριβώς σαν αυτά που συναντάμε στον εγκέφαλο.
Μεταξύ καρδιάς και εγκεφάλου πραγματοποιείται ένας διάλογος, όπου ο εγκέφαλος ενημερώνει την καρδιά για την συναισθηματική του κατάσταση και η καρδιά από την μεριά της ενθαρρύνει τον εγκέφαλο να ανταποκριθεί «έξυπνα».
H ανάπτυξη αυτού του διαλόγου μας επιτρέπει να ενώσουμε δύο εμπειρικούς πόλους που μας απαρτίζουν: τον δικό μας μοναδικό και αυτοδημιουργούμενο μέσω του εγκεφάλου μας και αυτόν της παγκόσμιας νοημοσύνης μέσω της καρδιάς μας.
Επιτρέποντας στον νου να συλλάβει και στην καρδιά να αισθανθεί αυτό που ο νους συνέλαβε, επιτρέποντας στις αισθήσεις, τα συναισθήματα, τις μνήμες να διεισδύσουν, αφήνω το σώμα να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητες του.  Λέγεται ότι στα κύτταρα μας φέρουμε ανέπαφη την αρχαϊκή μνήμη, την μνήμη της καταγωγής μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε και μια δική μας προσωπική μνήμη.
Λέγεται επίσης ότι σε αυτή την ζωή καλούμαστε να θυμηθούμε όσα ήδη σε κάποιο προηγούμενο χρόνο έχουμε μάθει και τώρα απλά τα ανακαλούμε στην μνήμη μας.
Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, προτείνω ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη, με στόχο την απόδραση από το παρόν και την αποδέσμευση από την προοπτική του μέλλοντος.

Το έργο mneme – [ πράξη ] 21 της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα, σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου, θα παρουσιαστεί σε συμπαραγωγή με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 15-18 Δεκεμβρίου.

Info: Η Μαρία Κολιοπούλου είναι χορογράφος. Σπούδασε με υποτροφία στο τριετές τμήμα ανώτατων σπουδών BA(Hons) του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο. Παράλληλα παρακολούθησε σπουδές στη σχολή Βακαλό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στην Α.Σ.Κ.Τ, το Μέγαρο Μουσικής (1η & 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού), το Solo and Duo dance festival –Βουδαπέστη κ.α., ενώ έχει αρκετές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. http://www.prosxima.gr/