Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Το Ροδακιό το φωτογραφικό λεύκωμα «Μια λεσβιακή ζωή» με φωτογραφίες και αυτοβιογραφικές ιστορίες της Μαρίας Κατσικαδάκου (a.k.a Maria Cyber).

«Λεσβία είναι μια υπέροχη λέξη και από τότε που την ανακάλυψα δεν την έχω αποχωριστεί. Με καθορίζει και μου προσφέρει μια γεμάτη περιπέτειες ζωή.
Απολαύστε λίγη από αυτήν τη ζωή, ξεναγηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες και το κείμενο, αφεθείτε να νιώσετε την γεύση της και υπερασπιστείτε το δικαίωμά της να υπάρχει, ίση με όλες τις άλλες ζωές!»

Ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες της Μαρίας Κατσικαδάκου (a.k.a Maria Cyber) και δικές της αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες από το 1975, όταν ήταν ακόμα παιδί, μέχρι σήμερα.

Μαρία Κατσικαδάκου

Η Μαρία Κατσικαδάκου (a.k.a. Maria Cyber) είναι μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες στην ελληνική LGBTQI+ σκηνή.

Έχει σπουδάσει φωτογραφία, γραφιστικά, web design και κινηματογραφικές σπουδές.

Δημιούργησε το 2000 τη μεγαλύτερη πύλη για λεσβίες στην Ελλάδα, lesbian.gr, καθώς και το Outview Film Festival το 2007: Athens International LGBTQI Film Festival.

Επίσης το 2007 δημιούργησε το πρώτο διαδραστικό και το πιο πολυπληθής webradio της Ελλάδος το Mindradio.gr που κέρδισε το 2008, το Ermis Gold Awards στην κατηγορία internet.

Διαγνώστηκε με Διαβήτη Τύπου 1(LADA) και δημιούργησε το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, glykouli.gr (2010).

Είναι επίσης μια queer σκηνοθέτις που σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες χωρίς προϋπολογισμό που φέρνουν στην οθόνη μια εμπνευσμένη queer ενέργεια για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΕΡΜΟΥ – ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΝΙΔΗ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΛΥΓΝΙΑΔΑΚΗ