Η ζωγράφος Μαργαρίτα Σκόκου διηγείται με τόλμη μικρές, απλές καθημερινές ιστορίες, όπου τα χρώματα συναγωνίζονται μεταξύ τους σε ένταση και ρυθμό. Δημιουργεί ενδιαφέρουσες, εκρηκτικές συναντήσεις και, χωρίς αναστολές και ντροπές, ζωντανεύει στα χαρτιά της όλα εκείνα που ζούμε δίνοντας τους άλλη υπόσταση. Η παιδικότητα της έχει μείνει ατόφια στον χρόνο και τα έργα της, σαν ιχνογραφίες, απόλυτα ανθρωποκεντρικά, καταργούν τη σιωπή και την ηρεμία, γίνονται ύμνος στην αθωότητα, την ίδια τη ζωή.

«Συχνά με ρωτούν γιατί είναι τόσο έντονα τα χρώματα μου. Οι άνθρωποι, μεγαλώνοντας, φοβούνται το χρώμα, είναι γεγονός. Υιοθετώ τον τρόπο και την τόλμη των παιδιών, τα οποία ζωγραφίζουν έξυπνα, ονειρικά, απρόβλεπτα, συχνά πονηρά, χωρίς ενοχές και σκοπιμότητα. Για μένα, δεν γίνεται να ζωγραφίσω αλλιώς. Γι αυτό και δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαύρο ή καφέ, παρά μόνο στα περιγράμματα. Αυτός ο τρόπος ζωγραφικής είναι η δική μου κατάθεση και επιβίωση ψυχής. Το χρώμα με απελευθερώνει», λέει η Μαργαρίτα Σκόκου.

Στα έργα της η ζωγράφος αναπτύσσει μια εντελώς προσωπική, μοναδική, αναγνωρίσιμη αισθητική. Με αφοπλιστική ζωντάνια, μας καλεί σε μια γιορτή της καθημερινότητας μας, σε ένα ατέλειωτο παιχνίδισμα, καταργώντας κάθε ίχνος σοβαροφάνειας και αυστηρότητας.

Κι επειδή η μουσική έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της ζωγράφου και πάντα τη συντροφεύει, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ποια είναι η Μαργαρίτα Σκόκου:

Η Μαργαρίτα Σκόκου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην “Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών” Αθηνών, με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά. Σπούδασε επίσης Κεραμική. Δίδαξε αρκετά χρόνια σε σχολείο.

Εκθέσεις:

1991: “Γκαλερί Ένσταση”, Γλυφάδα
1992: “Γκαλερί Titanium Jewelry”, Αθήνα
1994: Cercle Munster, Λουξεμβούργο
1995: Deauville, Lykabetous Hotel & “Γκαλερί Selini”
1996: “Parlement Europeen” Στρασβούργο, Γαλλία
1997: Δημοτική Γκαλερί “Dominique Lang”, Du Delange, Λουξεμβούργο
1999: “Γκαλερί Desmos”, Παρίσι, Γαλλία
2000: “Γκαλερί Haritos”, Αθήνα
2000: Stadtmusseum, Ντύσεντολφ, Γερμανία
2001: Νοσοκομείο Αγία Αννα, Herne, Γερμανία
2004: “Γκαλερί ΖΗΤΑ ΜΙ”, Θεσσαλονίκη
2011: “Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος”, Αθήνα
2017: “Schmuck trift kunst Contemporary insight in precious Greece”, Μόναχο, Γερμανία
2017: Κινηματογράφος Τριανόν ( κατασκευές), Αθήνα
2019: ID Art Project Gallery, Αθήνα
2024: Γκαλερί ARTWORX, Κηφισιά

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Du Delange, στο Stadtmusseum – Dusseldorf, στο νοσοκομείο Αγία Άννα, Herne – Γερμανία, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κοινοβούλιο Στρασβούργου και στο Μουσείο Βορρέ – παιανία.