Συναντιόμαστε στην όμορφη ταράτσα μας, με την καταπληκτική θέα, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, ώρα 21.00, για να παρακολουθήσουμε τη σπουδαία μουσική παράσταση «Mare Nostrum» (Στην αγκαλιά σου θάλασσα, Τα Τραγούδια της Μεσογείου).

Πρόκειται για ένα σπάνιο θαλασσινό μουσικό ταξίδι σε όλα τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, ένα συμβολικό μουσικό περίπλου που θέλει να ενώσει τους λαούς όλων των χωρών, τα παράλια των οποίων βρέχονται από τα νερά της Μεσογείου, να θυμίσει κοινές ρίζες και καταγωγές, κοινούς στόχους και επιδιώξεις, να εμπνεύσει ελπίδα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Αθηνά Ρούτση με την υπέροχη εκφραστική φωνή της ερμηνεύει γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε δεκαέξι γλώσσες και διαλέκτους της Μεσογείου (ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά, ναπολιτάνικα, παλαιστινιακά, λιβανέζικα, σεφαραδίτικα, εβραϊκά, αιγυπτιακά, μαροκινά, αλβανικά, κυπριακά, σμυρνέικα, Κάτω Ιταλίας, τούρκικα, κ.α.) και μας ταξιδεύει από τη Μασσαλία, τη Γένοβα και τον Βόσπορο μέχρι τη Χάιφα, την Αλεξάνδρεια και τον Πειραιά, πλαισιωμένη από σημαντικούς μουσικούς.

Στα λιμάνια αυτά, φημισμένοι καπετάνιοι και γενναίοι ναυτικοί, φτωχοί μετανάστες και πλούσιοι έμποροι, παθιασμένοι καλλιτέχνες και τολμηροί περιηγητές, φοβεροί πειρατές και εξωτικές πόρνες τραγουδούν τους καημούς και τις χαρές τους, τα όνειρα και τα πάθη τους.

Μαζί τους τραγουδάμε κι εμείς μελωδίες απρόσμενα οικείες, που αναγνωρίζουμε και μας συγκινούν, γιατί αγγίζουν στα μύχια της ψυχής μας την κοινή μας καταγωγή – τη Θάλασσά μας, τη Μεσόγειο. Το Θαλασσάκι μας.

Φωνή: Αθηνά Ρούτση
Πιάνο: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Κρουστά: Λουκάς Μεταξάς
Κιθάρα: Απόστολος Θεοδοσίου
Φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο, νέι: Φώτης Μυλωνάς
Ενορχηστρώσεις: Άλκηστις Ραυτοπούλου,
Μουσική επιμέλεια: Άλκηστις Ραυτοπούλου, Αθηνά Ρούτση
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη