Το Θέατρο Άττις επαναλαμβανει από τις 28 Απριλίου την παράσταση Μάουζερ του Χάινερ Μύλλερ σε  σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παρασταση ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο της στις 30 Μαΐου και δεν θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά.

Στην παράσταση, η οποία αφιερώνεται στη μνήμη του δασκάλου και συνεργάτη του Θεόδωρου Τερζόπουλου, Χάινερ Μύλλερ, για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, συμμετέχουν η αγωνίστρια του ΕΛΑΣ Μαρία Μπέικου και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Εμπνευσμένο από το διδακτικό δράμα Το μέτρο του Μπρεχτ, αλλά και την αισθητική του ιαπωνικού θεάτρου Νο, και τοποθετημένο χρονικά στην εποχή του ρώσικού εμφυλίου πολέμου μεταξύ Μπολσεβίκων και υπερασπιστών του τσαρικού κατεστημένου το Μάουζερ παρουσιάζει μια ιδιότυπη δίκη, για να αναδείξει την πρωτόγονη δυναμική βίας, που ενδέχεται να προκύψει στην εξέλιξη της οποιασδήποτε επανάστασης, απομακρύνοντάς την, τουλάχιστόν προσωρινά, ριζικά από τους αρχικούς της στόχους και καθιστώντας ακόμα και την μελλοντική επίτευξή τους εξαιρετικά αμφίβολη.

Στα πλαίσια αυτής της προοπτικής, το κοινωνικό φαινόμενο της επανάστασης αποκτά – εκτός από τα πολιτικά του χαρακτηριστικά – και μία έντονα οντολογική διάσταση. 

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου, Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης, Δραματουργική συνεργασία: Κώστας Αρβανιτάκης, Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης.

Ερμηνεύουν: Θανάσης Αλευράς, Στάθης Γράψας, Αντώνης Μυριαγκός, Αλέξανδρος Τούντας. Συμμετέχουν: Μαρία Μπέικου, Θεόδωρος Τερζόπουλος.