Η Ελένη Λιερού είναι μία Ελληνίδα καλλιτέχνης, που μεγάλωσε και ζει στην Αφρική. Με την έκθεση της, που εγκαινιάζεται στις 11 Νοεμβρίου, επιχειρεί να δώσει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τις αντιθέσεις της Αφρικής με την Ελλάδα.

Η Ελένη Λιερού είναι μία Ελληνίδα καλλιτέχνης, που μεγάλωσε και ζει στην Αφρική. Με την έκθεση της, που εγκαινιάζεται στις 11 Νοεμβρίου, επιχειρεί να δώσει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αντιθέσεις της Αφρικής με την Ελλάδα.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ελληνίδας από την Αφρική Ελένης Λιερού με τίτλο «Αντίθεση».

Με τα έργα της έκθεσης αυτής η ζωγράφος θέλει να εκφράσει την αντίθεσή της ζωής της Αφρικής και των συναισθημάτων της ως Ελληνίδα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ομογενών Ζιμπάμπουε, Μαλάουι, Ζάμπιας και Μοζαμβίκης.

Η τελευταία παρουσίαση των έργων της ζωγράφου στην Ελλάδα ήταν το 2004 με τίτλο «Διασπορά». Η Ελένη Λιερού σπούδασε με υποτροφίες στη Γενεύη, στο Λονδίνο και την Φλωρεντία. Τριάντα και πλέον χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική και έχει στο ενεργητικό της 160 διεθνείς εκθέσεις.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2007 και θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00.

Info
Ελένη Λιερού, Αντιθέσεις
Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου»,
Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα