Γιατί ξεχώρισε η Μαλβίνα Κάραλη; Ρητορικό το ερώτημα. Ο “τσαμπουκάς” της που φοβόντουσαν πολλοί, πολιτικοί και μη, η πίστη της στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς κομμένα και ραμμένα λόγια στα θέλω του εκάστοτε ισχυρού. Η πένα της είχε πολλούς σταθμούς. Ελευθεροτυπία, Απογευματινή,Γυναίκα, Κλικ. Σε κάθε της δημοσιογραφικό σταθμό, δημιουργούσε την δική της “στάση”. Η ανυπέρβλητη πένα και σκέψη της, έγραφαν “Μαλβίνα Κάραλη”.

«Πάντα πίστευα ότι ο κόσμος δεν μπορεί ν’ ανήκει σε πέντε οικογένειες προνομιούχων και ως εκ τούτου δε θα ψηφίσω ποτέ δεξιό κόμμα, άρα ούτε και ΠΑΣΟΚ που είναι δεξιότερο όλων των κομμάτων. Αλλά, όποιος κι αν κυβερνά, εγώ θα αντιλέγω την εξουσία…».

Γιατί ξεχώρισε η Μαλβίνα Κάραλη; Γιατί υπηρέτησε την ουσία του έρωτα, χωρίς ναι μεν αλλά. Η πένα της άγγιξε κάθε εκδοχή του. Μικρές ήμασταν ακόμα, όταν έφτασαν τα γραπτά της στα χέρια μας. “Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες”. Κραύγαζαν οι καρδιές μας. Καταρράκτες από πεταλούδες στα μάτια μας. Η μαγεία του δυναμισμού – και λίγο κυνικότητας- στον έρωτα, με τι να συγκριθεί άλλωστε;

«Χίλιοι άνθρωποι μέσα στο μπαρ και είναι άδειο. Κανένας. Μπαίνει ο έρωτάς σου, τότε μόνο χίλιοι ένας. Οι χίλιοι απλώς κομπάρσοι».

Η Μαλβίνα Κάραλη, μπλέχτηκε με την ζωή και την έκανε δική της. Άλλωστε αυτοί που φοβούνται την ζωή, προτιμόντας μια ζωή αποστειρωμένη είναι μικροαστοί, όπως έλεγε: «Ο μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα, γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης».