Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση της Μαίρης Σαμόλη, με τίτλο «Μικρές μαγιάτικες περιπλανήσεις», την Τρίτη

Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 8:00μ.μ. έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011.

Λίγα Λόγια Για Την Έκθεση:

Στην τελευταία της δουλειά, η Μαίρη Σαμόλη επανέρχεται στο αγαπημένο της θέμα, τα στεφάνια· χρησιμοποιώντας για μία ακόμα φορά  υλικά και αντικείμενα που δημιουργήθηκαν και προορίζονται για άλλο σκοπό, ενορχηστρωμένα και  συνθεμένα με μαργαριτάρια, θαλασσινά γυαλιά, φελλούς, παλιά κοσμήματα φύλλα χρυσού κλπ, δημιουργώντας έτσι έργα που ενεργοποιούν συνειρμούς, σαν μνήμες του κοντινού ή και μακρινότερου παρελθόντος. Σε αυτήν τη δουλειά, για μια ακόμα φορά, ο πυρήνας της αναζήτησής της  παραμένει ο λαβύρινθος της ανθρώπινης μνήμης.

Η περιπλάνηση της Μαίρης Σαμόλη στην τέχνη ξεκίνησε το 2000, όταν πειραματίστηκε με την ιδέα της ανακύκλωσης. Αξιοποιώντας ευτελή, πολύτιμα, ημιπολύτιμα, αλλά πάντοτε σημαίνοντα υλικά, δημιούργησε στεφάνια με «ξεχασμένα» αντικείμενα που προορίζονταν για άλλο σκοπό.

Συνέχισε αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική παράδοση, τις Διονυσιακές εορτές, τη δόξα των τραγωδών, αλλά και των Ολυμπιονικών και δημιούργησε στεφάνια της νίκης της δόξας και της τιμής. Το επόμενο ταξίδι πέρασε μέσα από το νερό, στοιχείο που έδωσε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αντικρύσει για πρώτη φορά το είδωλό του. Η θάλασσα έγινε η χρωματική της παλέτα.

Διάλεξε για μουσαμά το γυαλί δανείστηκε βότσαλα, κοχύλια, ξύλα και σίδερα από διαλυμένα καΐκια, και σμίλεψε με αυτά καθρέφτες. Το 2010 αποτολμώντας ένα ακόμα βήμα, συμμάχησε με δυο από τα πολυτιμότερα στοιχεία της φύσης: τον χρυσό και τον ορείχαλκο. Μόνο που αυτή τη φορά αποφάσισε να πλάσει μόνη της τα πρωτόλεια, δημιουργώντας κοσμήματα και γλυπτά.