Η Ιρλανδή βιολίστρια Maighread McCrann είναι η εξάρχουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, η οποία ως σολίστ και μουσικός δωματίου έδωσε πληθώρα παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έχει παίξει μπαρόκ βιολί στο Concentus Musicus του Nicolaus Harnoncourt και διορίστηκε καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Graz.

Ο Ιταλός πιανίστας Francesco Nicolosi κέρδισε το 1980 το τρίτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Santander και το δεύτερο βραβείο στο Concours International d’ Exècution Musicale στη Γενεύη. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και ηχογράφησε 22 CD με τις εταιρείες Naxos και Marco Polo. Σήμερα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Massimo Bellini στην Catania.

Οι δύο καλλιτέχνες θα κοσμήσουν το Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την περίφημη Ciaccona του Bach για σόλο βιολί, τη σονάτα του Schumann op 105 n.1, τη σονάτα του Schubert op 137 n.1 για βιολί και πιάνο και την Ισπανική Ραψωδία του Liszt για σόλο πιάνο.


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2018 στη Σαντορίνη