Την Κυριακή 19/2 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα προβολή της ταινίας Μαγικό δέρμα παρουσία του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Σαμαρά. Την προβολή θα προλογίσει ο, κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής της λέσχης Midnight Express, Άκης Καπράνος, ο οποίος και θα συντονίσει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει με το σκηνοθέτη και το κοινό.

Υπόθεση

Τρέχοντας απεγνωσμένα να γλιτώσει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει ένα παλιό κομμάτι δέρμα χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος τη ζωή του. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Μια σύγχρονη, ριζοσπαστική ματιά στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπαλζάκ.

Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 59ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία θα προβληθεί στην ελληνική γλώσσα με Αγγλικούς υπότιτλους.

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Ταυτότητα ταινίας
Μαγικό δέρμα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σαμαράς
Σενάριο: Κωνσταντίνος Σαμαράς, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Νεοφύτου
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Τζένη Θεωνά, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χάρης Ρώμας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Βασαρδάνης, Κώστας Βουτσάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μανώλης Σπύρου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Άλκης Παναγιωτίδης

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 90′