Η γκαλερί “F” στην Καρδίτσα παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Βαμβατήρα. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο

19 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Μάγδα Βαμβατήρα είναι γνωστή στο Εξωτερικό για την χαρακτική της. Στην Ελλάδα έχει επαινεθεί για το έργο της τόσο στην χαρακτική όσο και στην γλυπτική και στην ζωγραφική. Έχει ένα μικρό πιστό κοινό. Από 19 μέχρι 30 Νοεμβρίου εκθέτει έργα ζωγραφικής στην Galerie F της Καρδίτσας.

Τα έργα της ακολουθούν την μεγάλη παράδοση των παλαιοτέρων Ελλήνων ζωγράφων. Παρουσιάζει την δική της ερμηνεία σε κλασικά θέματα ζωγραφικής. Τοπία του θεσσαλικού κάμπου και λίμνες είναι από τα αγαπημένα της θέματα. Τα έργα της χαρακτηρίζει μία ατμοσφαιρική νοσταλγία που αντικατροπτρίζει την ήρεμη και στοχαστική προσωπικότητα της ζωγράφου και τέρπει τον φιλότεχνο.

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1946 και μεγάλωσε στην Λάρισα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Από το 1970 έως το 1981 εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Εξακολούθησε τις σπουδές , μετά από εισαγωγικές εξετάσεις το 1987, στην Α.Σ.Κ.Τ. και στους τρεις τομείς της Σχολής. 1987-1992  Ζωγραφική, με τον Παναγιώτη Τέτση, 1992-1997 Χαρακτική με τους Θανάση Εξαρχόπουλο και Γιάννη Παπαδάκη,  1998-2003 Γλυπτική με τον Θόδωρο Παπαγιάννη. Παράλληλα παρακολούθησε τα εργαστήρια  Σκηνογραφίας, Ψηφιδωτού και Φορητών Εικόνων.

Από το 1993 έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και κυρίως στο Εξωτερικό όπου είναι γνωστή η Χαρακτική της (περισσότερες από εκατό συμμετοχές σε εικοσι εννέα χώρες). Πήρε πέντε διακρίσεις, ένα μετάλλιο και ένα δεύτερο βραβείο (Πολωνια, Λιθουανία, Ιταλία, Καζακστάν και Κίνα) για την ξυλογραφία της σε όρθιο ξύλο. Έργα της βρίσκοντα στους τόπους όπου εξέθεσε. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.  Αυτή είναι η ένατη ατομική της έκθεση.