Οι M. Poetry και Σταύρος Σέγκουλης παρουσιάζουν την έκθεση “Safe Shell”: μια επιλογή από πορτραίτα, φιγούρες και ποιήματα που δεν αποτελούν μια απλή παράθεση, αλλά ξεκινούν ένα συναρπαστικό διάλογο, ερμηνεύοντας και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και προκαλώντας το θεατή να γίνει μέρος αυτής της διαδραστικής, παραγωγικής συνομιλίας.

Αυτό που συνδέει τους δύο καλλιτέχνες είναι ένας κοινός προβληματισμός, αλλά και παράλληλα ανάγκη: η έκφραση των ενδοσκοπικών συναισθημάτων που εμπνέει το αστικό τοπίο, όπως αυτά «ξεκλειδώνονται» μέσα από τη συναναστροφή με τους ανθρώπους του. Το “Safe Shell” είναι ένας προσωπικός χώρος που φιλοξενεί τον εσωτερικό μονόλογο. Ένα συναισθηματικό κρησφύγετο μέσα στο οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος προστατεύεται, αλλά και παράλληλα παρατηρεί και καταγράφει το χάος του αστικού περιβάλλοντος.

Η χρήση τεχνικών που παραδοσιακά συνδέουμε με το guerilla street art, όπως το paste-up στην τοποθέτηση των ποιημάτων και οι επιρροές graffiti στην ζωγραφική των πορτραίτων συντελεί στην πλήρη εκβύθιση του θεατή στον αστικό λαβύρινθο που προσπαθούν να περιγράψουν οι δύο καλλιτέχνες.

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε μαζί μας σε αυτή την επίκαιρη συλλογή έργων, να τα παρατηρήσετε, να τα συζητήσετε και τελικά να δώσετε το στίγμα σας, φτιάχνοντας το δικό σας paste-up που θα συμπληρώσει την πλασματική μας πόλη!

Επιμέλεια από την ομάδα της Toss Gallery.

M. Poetry

Ο M. Poetry είναι ένας σύγχρονος ποιητής και guerilla street artist. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1991, ξεκίνησε να μοιράζεται την ποίησή του γράφοντας σε τουαλέτες των bars της πόλης. Διεύρυνε τη δράση του την περίοδο της καραντίνας, κολλώντας αφίσες με ποιήματα με την τεχνική του paste up σε ταιριαστά σημεία όλης της πόλης, «ανοίγοντας» ένα πρωτότυπο διάλογο με τους περαστικούς και αναδεικνύοντας αφανείς γωνιές και γειτονιές. Επιλέγει ως γλώσσα γραφής τη μητρική του, τα αγγλικά, απευθυνόμενος έτσι σε κάθε κάτοικο της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης, χωρίς περιορισμούς.

Σταύρος Σέγκουλης

Ο Σταύρος Σέγκουλης είναι εικαστικός που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994 και αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών το 2022. Έχει ήδη προβάλει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως οι: “Sandbox”, “Συσσώρευση” και «Φιγούρες χωρίς όρια». Πηγή έμπνευσής του αποτελεί ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής, τον οποίο επιλέγει να εξερευνήσει μέσα από εκφραστικές φιγούρες που κρύβουν εκφάνσεις του δικού του ψυχισμού και προβληματισμών. Σημαντικός στόχος του είναι η αποτύπωση των ανθρώπινων συναισθημάτων, άλλοτε πιο λεπτομερώς και άλλοτε πιο αφαιρετικά.

Κεντρική εικόνα θέματος: Σταλυρος Σέγκουλης, Fisherman, 100x120cm, Λάδι σε καμβά, 2022. Λεπτομέρεια του έργου.