Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, επιστρέφει με τη νέα του ταινία, «Λύσσα Κακιά», μία ανάλαφρη καλοκαιρινή κωμωδία που εξετάζει με χιούμορ τις σχέσεις μεταξύ των φοιτητών μίας σχολής ηθοποιίας, από 18 Ιουνίου 2015 στους θερινούς κινηματογράφους.

Η μοναδική ελληνική κωμική παραγωγή που θα ντεμπουτάρει στα θερινά σινεμά, η «Λύσσα Κακιά» επωφελείται από την παρουσία του Γιώργου Καραμίχου, στην επιστροφή του στα κινηματογραφικά δρώμενα μετά το «Dos» του 2011. Συνειδητά φτιαγμένη με γνώμονα την απενοχοποιημένη διασκέδαση, η ταινία αποτελεί το σεναριακό ντεμπούτο της νεαρής και ταλαντούχας Ζωής Ζέρβα.                     

ΣΥΝΟΨΗ:

Η Λύσσα  Κακιά εστιάζει στην καθημερινότητα των φοιτητών μιας σχολής υποκριτικής: στα ερωτικά τους, στα θέματα της σχολής και γενικότερα στα προβλήματα που έχουν, τα οποία και αντιμετωπίζουν πάντα με χιούμορ.

Πρόκειται για μια νεανική κωμωδία σε σενάριο της Ζωής Ζέρβα, η οποία κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί της είναι και η Στέλλα Γιαμπουρά σε μια πολύ καλή ερμηνεία.

Η Βίκυ Κουλιανού υποδύεται μια αυστηρή καθηγήτρια σε έναν απολαυστικό ρόλο, ο Γιώργος Καραμίχος έναν μπάρμαν που είναι φίλος των παιδιών που σπουδάζουν στην σχολή, ενώ ο Τάκης Χρυσικάκος είναι ο πατέρας μιας κοπέλας που έχει δικό του …τατουατζίδικο, οπότε είναι πιο κοντά στη νεολαία και λόγω επαγγέλματος.

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Τον Νίκο Ζερβό, τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», «Τήλε – κανίβαλοι», «Βίτσια Γυναικών» και «Γυναίκες Δηλητήριο», τον γνωρίζουμε όλοι.

Κάποιες από τις ταινίες του έχουν στιγματίσει την cult κουλτούρα της δεκαετίας του 80′, διχάζοντας κοινό και κριτικούς.

Στη νέα του ταινία, Λύσσα Κακιά, εστιάζει στον χώρο της υποκριτικής. Είναι οι ιστορίες κάποιων νέων ανθρώπων που φοιτούν σε μια σχολή ηθοποιίας.

Σκοπός του ίδιου και της σεναριογράφου Ζωής Ζέρβα, είναι να κάνουν ένα φιλμ που θα σε κάνει να ξεφύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας στην Ελλάδα της οικονομικής –και όχι μόνο- κρίσης: 

«Συνειδητά το έργο δεν έχει καμία σχέση με την κρίση και την Ελληνική επικαιρότητα. Αν θες να μιλήσεις για την κρίση, κάνεις μια ταινία σκληρή και καταγγελτική. Διαφορετικά πας στο άλλο άκρο και κάνεις μια ανάλαφρη κωμωδία για να χαλαρώσει ο κόσμος και να γελάσει λίγο».

«Οι φοιτητές της σχολής έχουν την δική τους καθημερινότητα και εκεί εστιάζει η ταινία. Στα ερωτικά τους, στα θέματα της σχολής και γενικότερα στα προβλήματα που έχουν, τα οποία πάντα αντιμετωπίζουν με χιούμορ.»

Η Λύσσα Κακιά είναι από τις ελάχιστες ταινίες του Νίκου Ζερβού, στις οποίες δεν έχει αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού:

«Παραγωγός είναι ο Δημήτρης Γαλανόπουλος. Συνήθως στις ταινίες που σκηνοθετώ είμαι εγώ ο παραγωγός, ωστόσο στη «Λύσσα κακιά» απαλλάχτηκα από αυτόν τον ρόλο!».

«Κατά τη γνώμη μου και η ιδέα είναι πολύ καλή ενώ και ο τίτλος του έργου είναι εξαιρετικός και ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει το εγχείρημα.  Θα πρέπει τέλος να αναφέρω πως την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Παντελής Αμπαζής ο οποίος είναι σπουδαίος σε αυτό που κάνει και η δουλειά του στην ταινία είναι εξαιρετική».

FULL CAST AND CREW:

Σενάριο: Ζωή Ζέρβα, Νίκη Σταυριανοπούλου

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός

Παραγωγός: Δημήτρης Γαλανόπουλος

Μοντάζ: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Αποστόλου

Μουσική: Παντελής Αμπαζής

CAST:

Ζωή Ζέρβα, Βίκυ Κουλιανού, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Στέλλα Γιαμπουρά, Τάκης Χρυσικάκος, Γιώργος Καραμίχος, Σταύρος Κανελλίδης, Όλγα Θανασιά,  Λορέντζο Καριερε, Αναστάσης Κολοβός.

Φιλική Συμμετοχή: Γιάννης Ζουγανέλης