Το LYD Quartet δημιουργήθηκε το 2016 από τη συνάντηση τεσσάρων μουσικών επί σκηνής. Με σταθερό όχημα τoν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, εξερευνούν με τη χρήση των εφέ και του live looping, ηχητικές καταστάσεις με noise, post rock και ψυχεδελικά στοιχεία.

LYD Quartet:

Σοφία Σαρρή: φωνή | Γιάννης Αναστασάκης: κιθάρα, loops, effect | Βασίλης Τζαβάρας: Fender Rhodes, loops | Γιάννης Νοταράς: drums | Φώτης Σιώτας: φωνή, βιολί

Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως: Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν. Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες. Έχει παίξει και τραγουδήσει στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ. Συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο. Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, με το οποίο κυκλοφόρησαν δυο δίσκους (We buy gold, MUZGA).

Το 2014 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με αφορμή το δίσκο Μικρή βαλίτσα.

Το 2016 δημιούργησε μαζί με τον Λευτέρη Μουμτζή, τον Κώστα Παντέλη και τον Βασίλη Μπαχαρίδη το γκρουπ ΣΩΤΗΡΕΣ κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο από την ΛΟΥΒΑΝΑ ΔΙΣΚΟΙ.