Ένα τριήμερο φεστιβάλ, το LɐV ɹɛDI FESTIVAL, θα απολαύσουν οι φίλοι του ρεμπέτικου στις 29, 30 και 31 Ιουλίου 2016 στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου παρέα με τις Αψιλίες σε ένα αφιέρωμα στον Παναγιώτη Τούντα, ο Δημήτρης Μυστακίδης με το Εσπεράντο και τα ρεμπέτικα της κιθάρας, οι Ρεμπετιέν σε ένα ταξίδι από τη Σμύρνη στον Πειραιά και από το χθες στο σήμερα, το κατανυκτικό Ψιθυρίζοντας το Ρεμπέτικο των Ευγένιου Βούλγαρη και Δημήτρη Μυστακίδη, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού με προπολεμικό και μεταπολεμικό ρεπερτόριο, αλλά και ο μερακλής ρεμπέτης Γιοβάν του Bufos Puppet Theatre θα μεταφέρουν για τρεις ημέρες τη μοναδική ατμόσφαιρα του ρεμπέτικου στο βουνό των Κενταύρων.

Ο πανέμορφος Άγιος Λαυρέντιος, το Μουσικό Χωριό της χώρας κι ένα από τα αρχαιότερα χωριά του Πηλίου με τα γραφικά πηλιορείτικα καλντερίμια, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, την πυκνή βλάστηση και τα αιωνόβια πλατάνια θα αποτελέσει το φυσικό σκηνικό για να ακουστούν οι δημιουργίες των μεγάλων συνθετών και στιχουργών του πρώιμου, σμυρναίικου, προπολεμικού και μεταπολεμικού ρεμπέτικου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7

Πλατεία Χατζίνη, ώρα έναρξης 21.00

ΨΙΘΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

Ευγένιος Βούλγαρης, Δημήτρης Μυστακίδης

ΓΙΟΒΑΝ

παράσταση κουκλοθέατρου από το Bufos Puppet Theatre

ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ, Τα Ρεμπέτικα Της Κιθάρας

με τον Δημήτρη Μυστακίδη

και τους Γιώργο Τσαλαμπούνη, Δημήτρη Παππά, Ιφιγένεια Ιωάννου

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7

Πλατεία Χατζίνη, ώρα έναρξης 21.00

ΡΕΜΠΕΤΙΕΝ

Αυγερινή Γάτση, Γιάννης Ζαρίας, Κωστής Κωστάκης, Φώτης Βεργόπουλος

ΑΨΙΛΙΕΣ  & ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ 

Αφιέρωμα στον Παναγιώτη Τούντα

Ευγένιος Βούλγαρης, Απόστολος Τσαρδάκας, Δημήτρης Μυστακίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7

Κεντρική πλατεία, ώρα έναρξης 13.00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ)

με επιλεγμένα προπολεμικά και μεταπολεμικά ρεμπέτικα

και επιτόπιες συμπράξεις μουσικών για τη λήξη του τριημέρου!

Πρόσβαση:

Φτάνοντας στο Βόλο, διασχίζετε την πόλη οδηγώντας παραλιακά προς την Αγριά. Μόλις 2 χλμ. μετά την Αγριά (ή 9 χλμ. από το κέντρο του Βόλου) στρίβετε αριστερά, ακολουθώντας τις ταμπέλες για Άγιο Λαυρέντιο. Σε 10χλμ φτάνετε στο χωριό.

Διαμονή:

Ο Άγιος Λαυρέντιος διαθέτει πληθώρα παραδοσιακών καταλυμάτων. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.