Ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, η σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη και η πιο αθυρόστομη κωμωδία του Αριστοφάνη έρχονται την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο θέατρο Ζίνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Πέτρας.

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη.

Αντιθέτως είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων – και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.

Η Λυσιστράτη από την άποψη της συνθετικής τελειότητας και της ισορροπίας μέσων και σκοπού μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Η σκηνή του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρρίνης – Κινησία, της λιποψυχίας των αντάρτισσων και στο τέλος η θαυμαστή νουθεσία της Λυσιστράτης προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες, είναι από τα πιο αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού Λόγου.

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη, Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης, Moυσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου, Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου.

Διανομή: Λυσιστράτη: Θύμιος Καρακατσάνης, Κινησίας: Στάθης Ψάλτης. Παίζουν οι: Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Στάθης Κακαβάς, Χάρης Εμμανουήλ, Κων/νος Καρβέλης, Χριστίνα Ψάλτη , Γιώργος Ρουφας, Γιώργος Πασσιάκος, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Ρηνιώ Καζάκου, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Κώστας Κυριακού, Κώστας Χατζηδημητρίου, Ρένα Σφηνιά και Νίκος Δροσάκης.