Σε ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε ειδικά για το Half Note Jazz Club και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μυθικού Luis Stazo – που τίμησε δύο φορές με την παρουσία του τον χώρο – ανακαλύπτει κανείς όλες τις πτυχές και παραμέτρους του αισθαντικού Αργεντίνικου tango: ηχορυθμική συγκίνηση, ηφαιστειακά συναισθήματα και παθιασμένο χορό.

Ο Luis Stazo έχει γράψει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του Αργεντίνικου Tango, τόσο μέσα από το έργο του μαζί με τον José Libertella στο Sexteto Mayor (που δημιούργησαν το 1973) όσο και ανεξάρτητα από αυτό, με τις περισσότερες από 200 σπουδαίες ενορχηστρώσεις, τις εμφανίσεις του σε όλες τις σκηνές του κόσμου, τους περισσότερους από 20 δίσκους του και φυσικά με τεράστιες τις παραγωγές του Broadway που γνωρίσαμε και στην χώρα μας όπως το “Tango Argentino” και ιδίως το “Tango Pasión”!

Ο Stazo, μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του Libertella, εγκατέλειψε το δημιούργημά του και εγκαταστάθηκε στην Γερμανία όπου δημιούργησε το περίφημο σχήμα Stazo Mayor Τrio που άλλοτε εμφανιζόταν και ως σεξτέτο και με το οποίο συνέχισε να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο και να δημιουργεί κορυφαία έργα όπως “Carmencita”, ή “Tango Pasion – El Ultimo Tango” ανάμεσα σε άλλα, μέχρι τον θάνατό του. Σ’ αυτό το σχήμα πλάι του ο εξαιρετικός δεξιοτέχνης του μπαντονεόν Christian Gerber που έμεινε να ηγείται του σχήματος μέχρι και σήμερα. Πλαισιωμένος από τον εξαιρετικό Αργεντίνο πιανίστα Pablo Woizinski που είναι από πλέον δραστήριους μουσικούς στην Ευρώπη και τον σπουδαίο βιολονίστα Bernhard von der Gabelentz, συνθέτουν ένα κορυφαίο σχήμα του tango.

Ίσως από τα σημαντικότερα ζευγάρια χορευτών tango παγκοσμίως, είναι και οι Αργεντίνοι Pilar Alvarez και Claudio Hoffmann που θα εμφανιστούν στην Αθήνα μαζί με το Stazo Mayor Trio. Χορευτές και σπουδαίοι χορογράφοι του tango, παλαιοί γνώριμοι του Stazo από το Tango Pasion που ήταν κορυφαίο ζευγάρι, ιδρυτές του Tangokinesis Company αλλά και της κομπανίας Tango Express, δημιουργοί του “Tango Metropolis” και του “Tango & Noche”, η Pilar και ο Claudio είναι από τους σπουδαιότερους χορευτές του tango που μας έχουν ποτέ επισκεφθεί στην Ελλάδα. Από 16 Μαρτίου έως και 19 Μαρτίου 2018 το Trio Stazo Mayor και οι Pilar Alvarez με τον Claudio Hoffmann τιμούν μαζί μας την μνήμη ενός θρύλο, σε μια παράσταση για όλες τις αισθήσεις σε απόσταση αναπνοής …

Παίζουν:

Christian Gerber: Bandoneon
Pablo Woizinski: Piano
Bernhard von der Gabelentz: Violin
Pilar Alvarez & Claudio Hoffmann: Dancers