Το Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την εγκατάσταση-performance «Lucky», βασισμένη στο έργο του

Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Μία ηθοποιός, οκτώ video artists, μία mc και ένας ζωγράφος – διαφορετικός κάθε βράδυ – συναντιούνται το Μάρτιο στο υπόγειο του Booze Cooperativa (ΚΡΥΠΤΗ) κάτω από ένα δέντρο.

Λίγα λόγια για το Lucky:

Στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», ο Lucky είναι ένας  δούλος, ένας αχθοφόρος που κουβαλάει αιώνια τις αμαρτίες της εξουσίας.

Καθημερινά εκτελεί διαταγές χωρίς καμία αντίρρηση. Τυχερός κι  απελευθερωμένος από κάθε πρωτοβουλία, παραμένει σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια του έργου μέχρι τη στιγμή που του επιτρέπεται να εκφέρει γνώμη, ή μάλλον του επιβάλλεται. Αυτή τη φορά καλείται να εκτελέσει μια νέα διαταγή. Να σκεφτεί.

Τελικά οι σκέψεις του δεν ηχούν και τόσο δικές του: ένα ορμητικό συνονθύλευμα από φιλοσοφικές, κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές αντιλήψεις, έννοιες πομπώδεις και ρηχές, λέξεις άνευρες που αρνούνται να μπουν σε «λογική» σειρά.

Η αυτοματοποίηση, αλλόκοτη και ταυτόχρονα τόσο οικεία, τον κυριεύει ολοκληρωτικά. Ακούει χωρίς να αφομοιώνει. Αποκρίνεται χωρίς να επεξεργάζεται. Πληροφορείται, αλλά ποτέ δε γνωρίζει.

Δέσμιος της ημιμάθειας, μοιραία αντιμέτωπος με το Χάος και τον αποκλεισμό του από την Ιστορία. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

 
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στεφανία Μαρμαγγέλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Καράμπελα-Γιώργος Μερτζιάνης
Επιμέλεια έκθεσης: Λένα ΘεοδωροπούλουΧορογραφία: Στέλλα Φωτιάδη
Κοστούμια: Λίζα Καρατζά
Φωτισμοί: Λύσανδρος ΣπετσιέρηςΜουσική: YoXoy
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Βαλάσογλου
Ήχος: Νίκος ΚαμπανήςΜακιγιάζ: Αγάθη ΠαπαμανώληΚατασκευή Δέντρου: Τάσος Παπαβασιλείου

Παίζουν: Στεφανία Μαρμαγγέλου / Mc: Ad-libia /

Video artists: Αγγελική Μαλακασιώτη, Έφη Μαστοροδήμου, Ελένη Μπουμπάρη, Ομάδα Gras (Ξένια Αλεξίου, Ηλεκτρα Μαντζουρίδου Γκούμα, Λία Καράμπελα), Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, Δέσπω Ποτάμου /

Ζωγράφοι-street artists: Λίζα Καρατζά, Λία Κουτελιέρη, Αγγελική Λόη, Ζωή Πυρίνη, Βάσω Τζούτη – Hlooper, Έλσα Στουρμ

Παραγωγή-Επιμέλεια: Θέατρο του Πανικού