Το φετινό καλοκαίρι απογειώνεται µε την απόλυτα καλοκαιρινή, µεσογειακή και δροσερή ταινία κινουµένων σχεδίων από τη θαυµατουργή Pixar, που µας ταξιδεύει στη γραφική ιταλική Ριβιέρα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ταλαντούχου Enrico Casarosa, γνωστού από το υποψήφιο για Όσκαρ Κινουµένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, εξαιρετικό La Luna.

Μια µαγική ιστορία ενηλικίωσης, εµπνευσµένη από τα παιδικά χρόνια του σκηνοθέτη, ένα αξέχαστο κινηµατογραφικό καλοκαίρι που φιλοδοξεί να µας µείνει χαραγµένο στο µυαλό, µια συγκινητική παιδική φιλία που ωθεί τους ήρωες να ορµήσουν έξω στον κόσµο σαν εκείνη την αλησµόνητη καλοκαιρινή βουτιά από τον πιο ψηλό βράχο.

Με φόντο µια πανέµορφη παραθαλάσσια πόλη της ιταλικής Ριβιέρας, ένα αγόρι περνά το καλοκαίρι που θα αλλάξει τη ζωή του µε µπόλικο φρέσκο παγωτό, µακαρόνια και ατελείωτες βόλτες µε βέσπα. Ο Λούκα µοιράζεται αυτές τις περιπέτειες µε τον νέο του φίλο, τον Αλµπέρτο, αλλά η καλοπέρασή τους απειλείται από ένα καλά κρυµµένο µυστικό: είναι και οι δύο τέρατα της θάλασσας και έρχονται από έναν άλλο κόσµο, κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Διάρκεια: 100’