Η επανέκδοση της ιστορικής ταινίας «Love story» που συγκίνησε κοινό και κριτικούς την πρώτη χρονιά της δεκαετίας του ’70

όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες, θα αρχίσει και πάλι να προβάλλεται στη χώρα μας σε επανέκδοση από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Όλιβερ, φοιτητής της νομικής και γόνος πλούσιας οικογένειας, ερωτεύεται την Τζένιφερ. Σε πείσμα του πατέρα του, που δεν εγκρίνει την ταπεινή της καταγωγή, θα την παντρευτεί, θα απομακρυνθεί από τους δικούς του και μαζί θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα. Όμως, όταν η ζωή αρχίζει να τους χαμογελά, η Τζένιφερ ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Οκτώ ηθοποιοί απέρριψαν του ρόλο του Όλιβερ, ακόμα και αφού τους υποσχέθηκαν το 10% από τα ακαθάριστα κέρδη.

Σύμφωνα με τον Roger Evans αυτοί οι οκτώ ήταν οι Beau Bridges, Michael Sarrazin, Michael Douglas, Peter Fonda, Keith Carradine και ο Michael York, ο οποίος δεν πίστευε πως αυτή η ταινία θα γίνει επιτυχία.

O Beau Bridges ήταν και η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη για τον αντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Christopher Walken, o David Birney και ο Ken Howard πέρασαν από οντισιόν για το ρόλο του Όλιβερ. Αν και ο Arthur Hiller προτιμούσε τον Walekn, o Robert Evans υπέδειξε τον Ryan O’Neil γιατί ήταν «πιο πολύ ερμηνευτής παρά ηθοποιός».

Η πιο γνωστή ατάκα της ταινία «Love means never having to say you\’re sorry» έχει ειπωθεί λάθος από το σενάριο. Η σωστή ήταν «Love means not ever having to say you\’re sorry».

Η παραπάνω φράση έχει ψηφιστεί ως η Νο13 πιο διάσημη φράση από το American Film Institute.

Σε αυτή την ταινία έκανε το ντεμπούτο του ως Hank Simpson ο Tommy Lee Jones.

Η Ali McGraw αν και 31 ετών, παίζει την φοιτήτρια.

Ο John Wayne αρνήθηκε να πιστέψει ότι αυτή η ταινία έγινε επιτυχία, «γιατί ένα κορίτσι τριγυρνούσε συνέχεια λέγοντας τη λέξη «σκατά». Απλά ήθελε να πιστεύει ότι το αμερικάνικο κοινό ήθελε να δει μια λίγο πιο ρομαντική ταινία.

Ali McGraw (για την αιφνίδια επιτυχία της): Αν είσαι νέα στα μίντια, όπως ήμουν εγώ, δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να γίνει όταν τα φώτα της δημοσιότητας πέσουν πάνω σου. Σε παρακολουθούν ακόμα κι αν περνάς το δρόμο ή αν αλλάζεις τα μαλλιά σου. Από τότε έμαθα ότι για να επιβιώσεις μέσα στο star system, πρέπει να βρεις ποιος πραγματικά είσαι εσύ κι όχι ποιος σου υποδεικνύουν αυτοί. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την αρχική χιονοστιβάδα. Και το λάθος είναι να νομίσεις ότι αυτό είναι το τέλος της ιστορίας, ενώ είναι απλά η αρχή της.

Διακρίσεις
ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1971
5 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 1971
(ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ,
ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ)

Η ταινία βασίστηκε στο best seller του Erich Segal

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Arthur Hiller
Σενάριο: Erich Segal
Παραγωγή: Howard G. Minsky, David Golden
Μουσική: Francis Lai
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dick Kratina

Πρωταγωνιστούν: Ali McGraw, Ryan O’Neil, John Marley, Ray Millard