Η έκθεση ζωγραφικής του Άκη Τσέβη με τίτλο Λουτρό στο φως εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Απριλίου στην Titanium Yiayiannos Gallery και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Μαΐου.

Έμπνευση του καλλιτέχνη η καθημερινότητα της παραλίας τα καλοκαίρια με τους λουόμενους να περνούν αρκετές ώρες των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ήλιος, χρώμα, παραθερισμός, παιδιά που παίζουν, ανεμελιά, ξενοιασιά και ξεκούραση.

Το έντονο φως είναι ασφαλώς η πραγματικότητα του απεικονιζόμενου θέματος, αλλά ταυτόχρονα και ένας συμβολικός εικαστικός μηχανισμός, ο διάλογος φωτισμένης επιφάνειας με την σκιά, το μπαρόκ κιαροσκούρο που εκφράζει το παιχνίδι των αντιθέτων.

Το χρώμα διατηρεί την έντονη, σχεδόν φανταχτερή, υπόστασή του, αλλά συγχρόνως θυμίζει ότι δεν είναι παρά η επιδερμίδα της οπτικής πραγματικότητας – χρως στα αρχαιοελληνικά σημαίνει δέρμα – και ότι παραμέσα υπάρχει η ενέργεια, είτε ως κίνηση και ενσταντανέ είτε ως ακινησία και ρεμβασμός.

Ο Άκης Τσέβης, κατάγεται από την Ήπειρο, ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Ρόδο. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις (Αθήνα, Ιωάννινα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, κ.ά.), ενώ έργα του δημοπρατήθηκαν συχνά από τους οίκους Finarts Kapopoulos και Psatharis-Cyprus. Ατομικά εξέθεσε στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (Ιωάννινα, 2003), στην Art Tower Agora (Αθήνα 2008) και στην Titanium Yiayiannos Gallery (2010).