Ο Louisiana Red, αποτελεί  χωρίς αμφιβολία μία από τις περισσότερο σημαντικές προσωπικότητες του μπλουζ, έναν από τους τελευταίους

αυθεντικούς legendary bluesmen. Κάθε χρόνο περιοδεύει ασταμάτητα από  ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και ηχογραφώντας τα σε άλμπουμ υψηλών προδιαγραφών. Δεν είναι παράξενο ότι τόσο το ηλεκτρικό του άλμπουμ “Back to the black bayou”, όσο και το ακουστικό “You got to move” με τον πιανίστα David Maxwell, ανακηρύχθηκαν από το Blues Foundation σαν τα καλύτερα του 2010 στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του \’40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες.Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters, ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, περιθάλποντας τον σαν το πνευματικό του παιδί. Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός του μπλουζ που παίζει σλάιντ, όπως ακριβώς και ο Muddy. Στη δεκαετία του \’50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή Playboy Fuller.  

      

Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του Rev.Ike, στις αρχές της δεκαετίας του \’60. Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον γνώρισαν από κοντά – και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα – και ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης. Μαζί του στο Half Note οι Blues Wire.

Ξεκινώντας την πορεία τους στο χώρο του blues στα 1983, οι Blues Wire βαδίζουν ήδη στην τρίτη δεκαετία τους, γεγονός πολύ σπάνιο για ελληνικό συγκρότημα, με αμέτρητες συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, εννέα άλμπουμ στη δισκογραφία τους και τον τίτλο μιας από τις καλύτερες blues bands στην Ευρώπη.

Louisiana Red: φωνή / κιθάρα
Ηλίας Ζάικος: κιθάρα / φωνή
Σωτήρης Ζήσης : μπάσο
Νίκη Γουρζουλίδου: τύμπανα

Από την Παρασκευή 25/03 έως και την Πέμπτη 31/03 2011 στο Half Note Jazz Club