Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο μουσικός κύκλος LOST IN JAZZ στον Κισσό και την Τσαγκαράδα του Πηλίου με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να ταξιδέψει σε ιδιαίτερους τόπους και μνημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το όραμα του Πολιτιστικού Τουρισμού χωρίς σύνορα.

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου στηρίζει την προσπάθεια και σε συνεργασία με τον Δήμο Αιδηψού-Ιστιαίας σχεδίασαν από κοινού πρόταση αναβίωσης ιστορικών προορισμών (LOST CITIES) μέσα από τις δράσεις LOST IN MUSIC/JAZZ.

Πρόγραμμα:

22-23.08.2016, ώρα 21:00, Back ‘n Forth’ o Αλέξανδρος Ορφανός (πιάνο), αυτοσχεδιάζει σε ένα Steinway και προσκαλεί τον Philipp Weiss (φωνή)  σε παλιά και αγαπημένα Jazz standards. Αίθουσα Τέχνης ‘Χαμένος Μονόκερως’, Τσαγκαράδα.

23.08.2016, ώρα 21:00, η Rachel Smith (φλάουτο) και η Morven Bryce (βιολί) σε μια συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα Carl Ph.Emanuel Bach, J.S.Bach, G. Ph. Telemann, W.A. Mozart, Cl. Debussy, A. Piazzolla. Eκκλησία Αγ. Μαρίνας Κισσού.

24.08.2015, ώρα 21:00, Point Two (Χρήστος Ραφαηλίδης, βιμπράφωνο-Πέτρος Κλαμπάνης, κοντραμπάσσο), sp. Guest Αλέξανδρος Ορφανός, σε χαλαρή διάθεση, λίγα λόγια informative για την ιστορία των κομματιών από το ‘the Great American Songbook’, γνωστά στο ευρύ κοινό απο το Broadway, τις ταινίες του Disney. Οι τρεις μουσικοί θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες των οργάνων, ο καθένας με τo προσωπικό του ηχόχρωμα και στο τέλος της βραδιάς θα παρουσιάσουν τους ‘νεοαφιχθείς’ καλεσμένους από την Ν. Υόρκη των επόμενων ημερών σε ένα κεφάτο jam session. Αίθουσα Τέχνης ‘Χαμένος Μονόκερως’, Τσαγκαράδα.

25.08.2015, ώρα 21:00, το νέο project του Christos Rafalides trio με τίτλο Near&Dear, επιλογές που αποπνέουν τη ζεστασία του γνώριμου προσαρμόζουν  τα κομμάτια στο σήμερα με φρέσκο και ζωντανό ήχο. Αίθουσα Τέχνης ‘Χαμένος Μονόκερως’, Τσαγκαράδα

26.08.2015, ώρα 22:00, ο Πέτρος Κλαμπάνης με το κοντραμπάσσο του θα περιπλανηθεί με εσωστρέφεια και περισυλλογή, σε Ελληνικές μελωδίες και θα συνομιλήσει με τα παιδιά του Κισσού μέσα στην Εκκλησία της Αγ. Μαρίνας Kισσού.

26.08.-30.08.2015, O κλακετίστας Θάνος Δασκαλόπουλος, ο  σημαντικότερος εκπρόσωπος της σχολής Tap Dance στην Ελλάδα κάλεσε την μέντορά του Heather Cornell και την Μαροκινή τραγουδίστρια Malika Zarra από την Ν. Υόρκη. Το trio θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Πήλιο, ένα καινούργιο project με δύο χορευτές tap dance-body music και φωνή ‘Α Capella’ με εργαστήρια, παραστάσεις και δρώμενα στην Τσαγκαράδα και τον Κισσό. Μια κεφάτη παρέα σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλες τις ηλικίες.

26.08, ώρα 19:00 (εργαστήριο) πλατεία Κισσού

27.08, ώρα 19:00 (εργαστήριο), 21:00 (συναυλία). Οδός Κενταύρων, Ταξιάρχης, Τσαγκαράδα

28.08, ώρα 19:00 (εργαστήριο) πλατεία Αγ. Παρασκευής, Τσαγκαράδα, 21:00 (συναυλία) Αίθουσα Τέχνης ‘Χαμένος Μονόκερως’, Αγ. Παρασκευή, Τσαγκαράδα

29.08. και 30.08 (εργαστήρια), πλατεία Αγ. Παρασκευής, Τσαγκαράδα

Οι τρείς καλλιτέχνες από τρία διαφορετικά σημεία του κόσμου συναντώνται με κοινό όχημα τη μουσική του σώματος. Body percussion, φωνή και κλακέτες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μείγμα μουσικής και χορού, που κινείται δημιουργικά και αυτοσχεδιαστικά στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης και θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μαζί στον Κισσό.