Η παράσταση από το ΔΗ.Π.Ε.ΘΕ. Λάρισας, Λόγω Φάτσας, ένα έργο του Γιώργου Διαλεγμένου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, κατεβαίνει στη Αθήνα και στο Θέατρο Βικτώρια για είκοσι μόνο παραστάσεις!

Ο Γιώργος Διαλεγμένος με άφθονο χιούμορ παρουσιάζει στο θεατή στυγνά αλλά και τρυφερά ένα καθημερινό κομμάτι ζωής. Δυο ηλικιωμένες γυναίκες, η μία πρώην ηθοποιός (Ελεάνα Απέργη) και η αδερφή της (Αννα Πολυτίμου), έχουν περάσει την περισσότερη ζωή τους περιοδεύοντας με τα θεατρικά μπουλούκια στα κατσάβραχα της μεταπολεμικής ελληνικής επαρχίας και σήμερα ζουν κάπου στην Αθήνα μαζί με τον μισότρελο αδερφό τους (Γιάννης Καλαντζόπουλος).

Το οικογενειακό πάνελ συμπληρώνει ο άτακτος σκασιάρχης γάτος τους, ο Βαρόνος. Η μίζερη καθημερινότητά τους, που συντηρείται με την ανακύκλωση εικόνων και βιωμάτων του ένδοξου παρελθόντος στα αυτοσχέδια θρυλικά παλκοσένικα, ανατρέπεται όταν η ηθοποιός δέχεται μια απροσδόκητη πρόταση να πρωταγωνιστήσει, λόγω φάτσας, σε ένα ευτελές διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για μια Αυστριακή φίρμα που πουλάει γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα! Το σενάριο προβλέπει ως συμπρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο πρώην δολοφόνο – κατάδικο (Μανώλης Δεστούνης) που μόλις έχει αποφυλακιστεί και ο οποίος θα υποδυθεί, επίσης λόγω φάτσας, τον Άγιο Βασίλη που σφάζει on camera μια γαλοπούλα.

Η εισβολή του φαντασμένου νεαρού σκηνοθέτη (Λεωνίδας Γιαννακόπουλος) και της βοηθού του (Χαρά Τσιώλη) με το τηλεοπτικό συνεργείο τους, στο σπίτι της ιδιόμορφης οικογένειας αναστατώνει τις ζωές των δύο γυναικών. Μέσα από σπαρταριστά κωμικές καταστάσεις και διαλόγους, οι ετερόκλητοι ήρωες του έργου που είναι ταυτόχρονα άνθρωποι καθημερινοί, οικείοι, αλλά από διαφορετικούς κόσμους και πολιτισμούς ο καθένας, συναντιούνται με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες…