Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Σόλωνος και Εμμανουήλ Μπενάκη, στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ένα σπίτι, στενά συνδεδεμένο με τα  παιδικά χρόνια της Άλκης Ζέη.

Η δεύτερη στάση θα γίνει στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι του Κάρολου Κουν, στα χρόνια της κατοχής. Εδώ, ο κατοπινός σύζυγος της Άλκης Ζέη, Γιώργος Σεβαστίκογλου, της γνώρισε για πρώτη φορά τον Κουν, έναν άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

Η τρίτη στάση θα είναι το θέατρο Μουσούρη, στην Πλατεία Καρύτση, στο οποίο η Άλκη Ζέη δοκίμασε τις δυνάμεις της στο θεατρικό σανίδι, με πολλά χαριτωμένα στιγμιότυπα από την περίοδο εκείνη. Ενδιαμέσως των στάσεων, ο περίπατος θα περάσει και από άλλα σημεία, τα οποία συνδέονται τόσο με τη δική της ζωή, όσο και με τις ζωές και τις περιπέτειες των ηρώων της.

Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της για τις εντυπώσεις από τον περίπατο, αλλά και γενικότερα για τη ζωή και το έργο της.