Ο Henry Frayne γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Ιλινόις. Έχει
στο ενεργητικό του δύο συμμετοχές στα συγκροτήματα Area και The Moon
Seven Times και αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Lanterna. Συγκεκριμένα,η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Lanterna (Lanterna) εκδόθηκε από την Parasol Records σε κασέτα το 1992. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια επανέκδοση σε βινύλιο από την Ελληνική Εlfish Records την ίδια χρονιά.

Οι πρώτες κυκλοφορίες των Lanterna, Elm Street (2001), Sands (2002) και Highways (2004) που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές και το καθιστούν ως ένα κλασικό post-rock μελωδικό σχήμα. Tο Desert Ocean είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Lanterna (τέταρτο στην Βadman Records) με το οποίο οι ακροατές μπορούν να ταξιδέψουν νοητά στον μουσικό κόσμο.

H επιθυμία του Frayne να καταγράψει ένα ευρύ φάσμα του ambient ηχοδρομίου σε συνδυασμό με τις ονειρικές κιθάρες, και τον Eric Gebow στα τύμπανα, αποδίδουν πολλά περισσότερα από ότι τα επιμέρους συστατικά συνήθως επιτρέπουν. Κατά περιόδους, ο ήχος του Desert Ocean παραπέμπει στα πρόωρα psychedelic ηχιτικά μονοπάτια των Pink Floyd.
 
Ο ίδιος δηλώνει: Ο ήχος των Lanterna προορίζεται πάντα ως μια ηχητική συνοδεία σε οτιδήποτε κινηματογραφικό μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό του ακροατή.

Ακόμη,η Ambient μουσική έχει διαχωριστεί από  την pop κουλτούρα.O Frayne προσπάθησε-επιτυχώς-να συνδέσει και να φέρει κοντά αυτά τα δύο είδη.Θεωρείται ένας από τους ελάχιστους αρχιτέκτονες με σταθερό και συμπαγές όραμα.