Τρεις δεξιοτέχνες χορευτές, τέσσερις μουσικοί ερμηνευτές και ένας μουσικός στη viola da gamba, συνομιλούνμε τα haiku σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν το απόσταγμα της ζωήςσε 17συλλαβές.

Η παράσταση εστιάζει στους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία φτιάχνονται χορευτικά haiku. Με σπιρτάδα και χιούμορ παρουσιάζει την οξυδέρκεια στη σύλληψη της ζωής και της φύσης, συχνά με έντονες αντιθέσεις εικόνων. Στόχος να βρεθεί η πύκνωση, η αφαίρεση και η ολότητα της στιγμής, αφήνοντας τον θεατή να την εμπλουτίσει.

Το σώμα και η φωνή συνυπάρχουν στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και, ως αρχέγονοι φορείς της ιστορίας του κόσμου, βρίσκονται σε ένα περιβάλλον σιωπής, λευκότητας και ποίησης και αφηγούνται την υπαρξιακή τους περιπλάνηση σ’ ένα χαϊκού από άσπρο και μαύρο.

Σημείωμα της χορογράφου:

«Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για όλους μας στάθηκε η ποίηση του Συμεών. Υπέρτατη χαρά και τεράστια ευθύνη να συνομιλήσουμε με τα χαϊκού και τα ποιήματά του φτιαγμένη από ελληνικές λέξεις γεμάτες φως, χρώματα, ζωή και με τα χαμένα σημαδάκια της στίξης σαν πεταλούδες ολόγυρά τους». –Νατάσσα Ζούκα

Συντελεστές

Σύλληψη – Χορογραφία – Μουσικός Σχεδιασμός – Κοστούμια: Νατάσσα Ζούκα
Χορευτές: Ανθή Θεοφιλίδη, Κάντυ Καρρά, Πλωτίνος Ηλιάδης
Μουσικοί performers: Αναστασία Μολυβδά, Μίλτος Τσιάντος, Ελένη Πανταζάτου, Βασιλεία Γκιγιοτώ
Viola Da Gamba: Άγγελος Ρεπαπής
Επιμέλεια Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Σκηνικός Χώρος: Χρήστος Κωνσταντέλος
Σύμβουλος Πάλης: Δημήτρης Ψωμάς
Κατασκευές Χειροποίητου Χαρτιού: Γιάννης Παπαδόπουλος
Εικαστικά Αντικείμενα: Μαρία Γρηγορίου
Κατασκευή Μάσκας: Μάρθα Φωκά
Οπτική Επικοινωνία: Ευτυχία Λιάπη
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Ιακωβίδη
Φωτογραφίες – Video: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς
Βοηθός παραγωγής: Bέρα Κίτνα
Οργάνωση Παραγωγής: Delta Pi

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (2018-2019) και του ιδρύματος John S. Fafalios Foundation. Με την υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και των Εκδόσεων ΑΓΡΑ.

Η παράσταση εμπνέεται από το ποιητικό βιβλίο του Ιερομόναχου Συμεών Με ιμάτιον μέλαν, καθώς άνεμος απλώς φυσά (Εκδόσεις Άγρα, 1999). Η εκτύπωση των προγραμμάτων της παράστασης αποτελεί μία προσφορά των Εκδόσεων ΑΓΡΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τους: Ειρήνη Φαφαλιού, Στάμο Φαφαλιό, Νίκο Ναυρίδη, Σταύρο Πετσόπουλο, τον Ιστορικό Σύλλογο «ΑΤΛΑΣ Καλλιθέας», τη Φρόσω Τρούσα και το DΑΝ.C.CE, τον Μιχάλη Αργυρού, τη Μαριάννα Κάλμπαρη και το Θέατρο Τέχνης, τον Ρένο Βάρλα, τη Λίτσα Μουμούρη, την Έφη Καραντάσιου,τον χώρο Art Act Area_creative space και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι.&Ρ. Ντάνκαν και τον Simplice Mukuri.