Οι Limiñanas, η μπάντα από το Perpignan της Γαλλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το psychedelic / garage rock με τη vintage pop, έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στο Fuzz Live Music Club.

O Lionel και η Marie Limiñana – συνοδευόμενοι από τη Nika (φωνητικά), τον Martin (κιθάρα / keyboard / yekelele) και τον Mickey (μπάσο) – θα παρουσιάσουν κομμάτια από τα τρία albums της μέχρι στιγμής καριέρας τους, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει μέσω της Hozac και της Trouble In Mind Records (Chicago, US).

Οι Limiñanas σχηματίστηκαν το 2009 και αποτελούν το πνευματικό παιδί του Lio (κιθάρα / μπάσο / keyboards / φωνητικά) και της Marie Limiñana (drums / φωνητικά). Ξεκίνησαν ηχογραφώντας στο σπίτι τους, αντλώντας έμπνευση από δίσκους του John Barry και του Ennio Morricone, παρακολουθώντας Noir films, διαβάζοντας βιβλία για την αρχιτεκτονική της Βικτωριανής Εποχής και… απολαμβάνοντας τον ήλιο της Νότιας Γαλλίας.

Από το πρώτο τους single (στη Hozac Recs του Σικάγο) έδωσαν ένα σαφές στίγμα, συνδυάζοντας fuzzy ψυχεδελικούς ήχους με την κλασική, ultra hip, French Pop των 60’s. Με vintage παραγωγή και φωνητικά που μοιράζονται ανάμεσα στο τραγούδι και την απαγγελία, φέρνοντας στο νου τον Serge Gainsbourg, οι Limiñanas κατόρθωσαν να συλλάβουν τέλεια το κλίμα εκείνης της εποχής, ενώ την ίδια στιγμή ακούγονται σύγχρονοι, προσφέροντας ένα νέο φωτεινό χρώμα στη psych-rock σκηνή του σήμερα.

Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του ’10, με την κυκλοφορία του 2ου single τους “Je-ne-suis-pas-tres-drogue”, συνεργάζονται και με την Trouble In Mind από το Σικάγο των ΗΠΑ. Έκτοτε, έχουν στο ενεργητικό τους τρία albums (“The Limiñanas” / 2010, “Crystal Anis” / 2012, “Costa Blanca” / 2013), ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί στη Γαλλία (λίγο καιρό αργότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη) το album που ηχογράφησαν σε συνεργασία με τον Γάλλο τραγουδοποιό Pascal Comelade, με τίτλο “ Traité De Guitarres Triolectiques (À L’usage Des Portugaises Ensablées)”.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει και αρκετά, φοβερά και τρομερά, singles – τα πρώτα εκ των οποίων αποτελούν, μαζί με ορισμένες διασκευές σε κομμάτια των Beach Boys / Phil Spector / The Troggs / Jay Reatard, το υλικό του compilation album “(I’ve Got) Trouble In Mind: 7’’ And Rare Stuff 2009/2014” –  με πιο γνωστά από αυτά το “Je m’en vais” (με το επαναληπτικό όργανο να θυμίζει έντονα Suicide), το παρθενικό τους “I’m Dead”, το προαναφερθέν “Je-ne-suis-pas-tres-drogue”, το “(I’ve Got) Trouble In Mind” και το (απίστευτα κολλητικό στο μυαλό) “Votre côté yéyé m’emmerde”, ίσως το πιο γνωστό τους τραγούδι, μία ιδιότυπη ονομαστική αναφορά σε ήρωες και προσωπικότητες του παρελθόντος, στον ήχο του οποίου το… φάντασμα του Serge Gainsbourg κάνει έντονη την παρουσία του.

Το επόμενο album των Limiñanas σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 και πιθανότητα θα φέρει τη μπάντα στο επόμενο επίπεδο, καθώς η δημοτικότητα και η αναγνώριση τους από τον μουσικό Τύπο συνεχώς ανεβαίνει.