Η Αιμιλία Γιαννοπούλου  σε συνεργασία με  τον Δημήτρη Γαλανόπουλο και επιμέλεια της  Αρχαιολόγου – Ιστορικού Τέχνης Δρ. Αθηνάς Χατζή, παρουσιάζουν την εγκατάσταση «Το Μαύρο αλλιώς: Lights on!!!», στο  ‘Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 15 έως την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

Η εγκατάσταση, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και τη διάδρασή τους, δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επισκέπτη ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την εικόνα του αλλά και τα είδωλά της, λειτουργώντας παράλληλα ως ο κύριος παράγοντας της εξέλιξης του έργου αφού, ανάλογα με την προσωπική του στάση, σηματοδοτεί πτυχές και ερμηνείες της εγκατάστασης.

Για το έργο σημειώνουν οι καλλιτέχνες: «Το  σκοτάδι  είναι απολύτως ξεκάθαρο και έντιμο στις δράσεις και τις αντιδράσεις του. Ασαφές, απροσδιόριστο, άυλο ορθώνεται  τοίχος απροσπέλαστος, αν του δώσεις χώρο και χρόνο περισσότερο από αυτόν που του αναλογεί.  Γιατί το σκοτάδι υπάρχει και κυρίως ενυπάρχει στη ζωή  μας, δικαιωματικά, αξιωματικά, φυσικά, αλλά μέχρι του σημείου όπου  σώμα και πνεύμα δεν συμπεριφέρονται πλέον ως  πάσχοντα,  αλλά διεκδικούν το εξίσου ακαθόριστο και μεγαλειώδες φως».

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.