Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη: Light is calling, του Michael Gordon, για σόλο τσέλο και προηχογραφημένο υλικό, La Voce του Louis Andriessen, για σόλο τσέλο με απαγγελία, Lament for Phaedra, για φωνή και τσέλο του John Tavener, καθώς επίσης και τα ιδιαίτερα απαιτητικά έξι τραγούδια του John Tavener σε ποίηση της Anna Akhmatova.

Η μυστικιστική ατμόσφαιρα του Μικροσκοπικού Θεάτρου απόλυτα ταιριαστή με την συγκλονιστική μουσική των Tavener, Vasks, Andriessen και Gordon, προμηνύει μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Βιογραφικό Fabiola Ojeda

Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ατλάντας (Η.Π.Α). Ήταν μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανία) και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο.

Έχει παρακολουθήσει “Master Class” με τους καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld. Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον “Yehudi Menuhi Live Music Now” στην Γερμανία.

Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου. H Fabiola διδάσκει βιολοντσέλο στο Ωδείο Κοdaly και Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

Βιογραφικό Ρωξάνη Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και το Διεθνές Ωδείο Αθήνας και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, κάτοχος Master of Music in Advanced Musical Studies, Opera Studies από το Royal Holloway του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοπράνο στην παγκόσμια πρώτη της ηλεκτροακουστικής όπερας του Νίκου Χαριζάνου Το βλέμμα της Τυφλότητας (2004), το ρόλο της Rosina, La finta semplice, W.A. Mozart (Opera Studio ΕΛΣ 2013), το ρόλο της Lucinda, L’amante di tutte, Baldassare Galuppi, (Opera Studio ΕΛΣ 2014). Το 2016 σε συνεργασία με τους Jean Cassies και Georges Villard πρωταγωνίστησε στην Opera-Cabaret παράσταση Αχ, Ρωξάνη!!… στο θέατρο Χυτήριο υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα της Όπερας της Rijeka και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ