Παράλληλα με την έκθεση, θα φιλοξενηθούν δράσεις, όπως performance, εργαστήρια και ομιλίες στο πλαίσιο του προγράμματος Libraries as Gardens το οποίο πραγματοποιείται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους της πόλης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Τα κτίρια είναι για τον άνθρωπο ότι οι κήποι για τα δέντρα. Οι κήποι είναι χώροι για να περπατά κανείς και να τους θαυμάζει, αλλά όχι για να κατοικεί. Πώς θα μπορούσε ένας κήπος και τα δέντρα του να μεταμορφωθούν σε μία βιβλιοθήκη; Πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι και τα δέντρα να αλληλεπιδράσουν μέσα σε ένα κήπο; Με ποιον τρόπο ένας κήπος θα μπορούσε να γίνει πιο παραγωγικός για τον νου;

H έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το διεθνές project ‘A Library of Walks’ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, θα υπάρξει υλικό τεκμηρίωσης και έργα από καλλιτεχνικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Libraries as Gardens στο πλαίσιο του Analogio Festival.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Κλεοπάτρα Χατζηγκιόση (Ελλάδα), Όλγα Δουλκερίδου (Ελλάδα), Ελευθερία Ράπτη (Ελλάδα), Λίνα Ευσταθίου (Ελλάδα), Nora Lefa (Βοσνία & Ερζεγοβίνη), Jelena Marković (Σερβία), Lezli Rubian-Kunda (Καναδάς-Ισραήλ), Stefaan van Biesen (Βέλγιο), Geert Vermeire (Βέλγιο).