Το Παλαιό Αρχοντικό Βακράτσα στη Σκόπελο εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του φωτογράφου Βιργίλιου Τσιούλλι, με τίτλο \’λια και \’λαδ

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια φωτογραφική αφήγηση για το ταξίδι της ελιάς από το λιόδεντρο στο λιοτρίβι.

Δεν πρόκειται για μια απλή καταγραφή της όλης διαδικασίας που απαιτείται για να μας… βγει το λάδι, αλλά για μια βιωματική καταγραφή, καθώς ο φωτογράφος συμμετείχε στην όλη διαδικασία όχι μόνο ως παρατηρητής που αιχμαλώτισε με τον φακό του τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές, αλλά και ως \»εργάτης\», τοποθετώντας νοητά τον εαυτό του σε όλα τα στάδια, από το τίναγμα του δέντρου και το μάζεμα της ελιάς στα λιόπανα, μέχρι την επεξεργασία της στο ελαιοτριβείο και τελικά την εμφιάλωση του πιο πολύτιμου ελαίου μας στον παραδοσιακό τενεκέ.

Ο Βιργίλιος Τσιούλλι γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε συντηρητής έργων ζωγραφικής, κάνοντας την πρακτική του στη 10η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Στη Σκόπελο συνεργάστηκε για μια τετραετία με το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, διοργανώννοντας εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με περιοδικά και ιστοσελίδες με θέμα τον πολιτισμό και τις τέχνες.