Το βιβλίο της Μαριάνθης Ντεβάκη «Λευκές σελίδες για άναρχα όνειρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, αποτελεί ένα μυθιστόρημα για τη σύγχρονη Ελλάδα, με επίκεντρο τους ανθρώπους που αναζητούν στήριγμα στη συνύπαρξη και τα όνειρα.

Με φόντο την Ελλάδα που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η Μαρίνα προσπαθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες και περιστάσεις να μεγαλώσει τις κόρες της. Παράλληλα, αναζητά ένα αποκούμπι σε έναν γήινο άγγελο, τον Άγγελο, που έχει χάσει τη δική του Μαρίνα. Η κρίση και οι δυσκολίες φαίνεται πως τους ενώνουν, αλλά δύο καλά κρυμμένα μυστικά απειλούν να αφήσουν λευκές τις σελίδες της νέας τους ζωής.

Μαριάνθη Ντεβάκη: Γεννήθηκα και ζω στην επαρχία. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχω μεταπτυχιακό απ’ το London Center of Management. Η κύρια ασχολία μου είναι η μικρή επιχείρηση εμπορίας Δομικών Υλικών, την οποία διατηρώ εδώ και 15 χρόνια. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στην Αρχιτεκτονική και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το γράψιμο όπως και με τη ζωγραφική όπου έχω και εκθέσει έργα αρκετές φορές με πολύ θετική απήχηση στο κοινό. Από πολύ μικρή μου άρεσε να ενσωματώνω μικρές φανταστικές ιστορίες μέσα στις εκθέσεις μου και σε άλλες εργασίες του σχολείου. Γράφω όπως και ζωγραφίζω κυρίως για μένα γιατί είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω απ’ αυτά που με κυνηγούν…