Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Γιακουμάκη με τίτλο «Λάθη σε καμβά» από την

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2011.   

Ο Λευτέρης Γιακουμάκης μέσα από μια σειρά παραστατικών, αφηγηματικών έργων ζωγραφικής επιχειρεί να ερμηνεύσει και να ανασυνθέσει προσωπικές εμπειρίες κινούμενος ανάμεσα  στον άξονα της εσωτερικής του κατάστασης ως αποτέλεσμα και αυτών των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών ως αίτιο. Για να περιγράψει την πολυπλοκότητα της ύπαρξης μέσα σε αυτό το δίπολο, ζωγραφίζει πίνακες που συντίθενται από πάνω από μία εικόνες και κατ\’ επέκταση έννοιες. Η αλληλεπίδρασή εξωτερικού και εσωτερικού κόσμου σαν προβληματική πραγματώνεται στη ζωγραφική του με το συνδυασμό ρεαλιστικής και εξπρεσιονιστικής απεικόνισης. 

Έχοντας σχηματίσει τη γνώμη πως η φυσική νομοτέλεια είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ύπαρξη του κόσμου ο Λ.Γ αδυνατεί να πιστέψει σε υπερβατικούς δημιουργούς, πόσο μάλλον κριτές των οποίων το σχέδιο κρύβεται πίσω από κάθε συμβάν. Βούληση έχουν μόνο τα όντα και από αυτά σκοπό μόνο οι άνθρωποι που διαμορφώνουν τη ζωή τους μέσα σε μια αλληλουχία τυχαιοτήτων ή Λαθών (από τη δική τους οπτική ) που αποκαλούμε καθημερινότητα. Η εν λόγω, λοιπόν, προσπάθεια απεικόνισής της λέγεται “Λάθη σε Καμβά».  

Ο Λευτέρης Γιακουμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ( επιλεκτικά:  2006,ANATHENA, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα / 2007, The Next Tortured Genius, γκαλερί  Monkdogz, Νέα Υόρκη/ 2011, Η Τέχνη Μας σχολιάζει την κρίση Τους, Ash in Art, Αθήνα / 2011, Art4More, the Hub, Αθήνα ) και αυτή είναι η πρώτη του ατομική. Το Δεκέμβριο του 2010 διέμεινε και εργάστηκε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης του προγράμματος Herhus στο Σίκλουφιορδουρ της Ισλανδίας. Το Μάρτιο και Απρίλιο του 2011 φιλοξενήθηκε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης του προγράμματος Kanaal10 στο Άμστερνταμ.