Η Gallery Batagianni παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών»…

… στις 13 Δεκεμβρίου 2012-26 Ιανουαρίου 2013

Η έκθεση Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών αποτελεί συνέχεια της πρώτης παρουσίασης της Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων που πραγματοποιήθηκε στη γκαλερί τον Απρίλη και είναι το δεύτερο μέρος σειράς ομαδικών εκθέσεων που θα πραγματοποιούνται τακτικά στο χώρο της γκαλερί. Οι εκθέσεις αυτές δανείζονται τον τίτλο τους από το ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα και επονομαζόμενου“πρίγκηπα του παράδοξου” Gilbert Keith Chesterton (1874 –1936) που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1905.

Σύμφωνα με τον G.K. Chesterton: « Πρόκειται για μια εκκεντρική μποέμικη λέσχη που θέτει μόνον έναν αλλά αποκλειστικό όρο για την εγγραφή των μελών της˙ ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει επινοήσει αυτός ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο κερδίζει τα προς το ζην. Πρέπει δηλαδή να είναι ένα ολότελα καινούργιο επάγγελμα…
…Κατά συνέπεια, η Λέσχη δεν θα δεχόταν ποτέ κάποιον που απλώς και μόνον αποφάσισε να περνά τις μέρες του μαζεύοντας άδεια σαρδελοκούτια, εκτός κι αν το είχε αναγάγει σε ρωμαλέα εμπορική επιχείρηση. »(ΑΓΡΑ, Αθήνα, 1988. Μετάφραση: Γ. Ν.Πεντζίκη)

Η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών παρουσιάζει μεσα από μια καθόλου τυχαία επιλογή, έργα που φαινομενικά κρυπτικά είναι τα αποτελέσματα διαφορετικών καλλιτεχνικών γλωσσών και συστημάτων που έχουν επινοήσει οι καλλιτέχνες και που μας ζητούν να τα κατανοήσουμε με μάτια και νου, φιλοδοξώντας να μας φέρουν στη θέση του ήρωα του Τσέστερτον, Μπέιζιλ Γκράντ και στο συμπέρασμά του για την περίπτωση του καθηγητή Τσάντ: “ Επινόησε ένα γλωσσικό σύστημα εντελώς δικό του… Ορκίστηκε δε να μη μιλήσει έως ότου ο κόσμος τον καταλάβει, έως ότου μπορέσει να μας μιλήσει τη γλώσσα του.”

Επιμέλεια:Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λένα Αθανασοπούλου, Θανάσης Αποστόλου, Γεωργία Δαμοπούλου, Νίκος Καναρέλης, Παναγιώτης Κουλουράς, Ελεάννα Μαρτίνου, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Γιάννης Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζαμουράνης,  Φώτης Ραφτόπουλος, Αντωνάκης Χριστοδούλου, Barbora Kysilkova, Iliodora Margellos.