Ενα θρυλικό έργο παρουσιασμένο από μία εκπληκτική ορχήστρα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής 19 Ιουλίου.

Ενα θρυλικό έργο παρουσιασμένο από μία εκπληκτική ορχήστρα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής 19 Ιουλίου.

Οι Les Arts Florissants και ο χαρισματικός διευθυντής τους Ουίλλιαμ Κρίστι επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το εμβληματικό έργο του Χάυντν Η Δημιουργία.

Γραμμένο μεταξύ 1796 και 1798, σε λιμπρέτο του βαρόνου βαν Σβίτεν (βασισμένο στο επικό ποίημα του Τζων Μίλτον Ο χαμένος παράδεισος αλλά και στη Γένεση από τη Βίβλο), το ορατόριο αυτό αποτελεί την αποθέωση της προγραμματικής μουσικής του 18ου αιώνα.

Η συναυλία με τους ταλαντούχους νέους σολίστ, τη χορωδία και την ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του εμπνευσμένου αρχιμουσικού, αναμένεται να προσδώσει νέες αποχρώσεις στην υπέροχη αυτή νωπογραφία φωνητικής μουσικής που διατηρεί την ίδια δροσιά και γοητεία όπως και όταν δημιουργήθηκε, πριν από 210 χρόνια.

Με το έργο αυτό ο Χάυντν, χαρακτηριστικό τέκνο του Διαφωτισμού, δεν \”γέννησε\” μονάχα το είδος του γερμανικού ορατορίου αλλά επιπλέον απέδειξε ότι ο άνθρωπος με τη μουσική μπορεί να κατευνάσει τη χαοτική φύση.

Ερμηνεύουν:Γαβριήλ: Jaël Azzaretti, σοπράνο, Ραφαήλ: Dietrich Henschel, μπάσος,Ουριήλ: Toby Spence, τενόρος, Εύα: Sophie Karthäuser, σοπράνο,Αδάμ: Markus Werba, μπάσος. Μουσική διεύθυνση: William Christie,Χορωδία & Ορχήστρα: Les Arts Florissants

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής,19 Ιουλίου, 21:30,Διάρκεια: 2:10\’
Διάλειμμα: Ναι, Με υπέρτιτλους,Εισιτήρια: 60 ευρώ(Διακεκριμένη),40, 30,20 και 15 ευρώ (Ανω Διάζωμα) και μειωμένο.Πληροφορίες: http://www.greekfestival.gr , www.arts-florissants.com