Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.».

Ceramystique είναι το αόρατο μυστικό νήμα που συνδέει όλα τα έργα της δημιουργού μεταξύ τους. Με αναφορές σε άλλους πολιτισμούς, κάθε έργο περιέχει κώδικες και συμβολισμούς, που πηγάζουν από την επιλογή και τον συνδυασμό των χρωμάτων, καθώς και από τα αρθρωτά στοιχεία που συνθέτουν ένα γλυπτό, όπως το τοτέμ «I am all ears», ή ένα χρηστικό αντικείμενο, όπως τα κηροπήγια «Lavalamp23». Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού και της φιλοσοφίας της Λεώνης είναι η δυνατότητα που έχει κανείς να αποδομήσει και να επανασυνθέσει το αντικείμενο. «Ιδανικά τίποτα μόνιμο. Όλα να μπορούν να αλλάζουν σαν παιχνίδι».

Η σειρά έργων Peoplakia γεννήθηκε μέσα από μια ανάγκη της δημιουργού να εκφράσει σαρκάζοντας αυτό που όλοι ζούμε: Την σπάνια έως ανύπαρκτη επικοινωνία της ανθρώπινης φυλής. Μια κυρίαρχη μαύρη γραμμή σχηματίζει το πλήθος με το όνομα Peoplakia. Μορφές που συνωστίζονται τη μια στιγμή γύρω από ένα αντικείμενο και την άλλη ξεχειλίζουν από μια επιτοίχια εκτύπωση. Τι λένε μεταξύ τους, ποιοι ακούνε όσα λένε… Ακούει άραγε κανείς?

Η εικαστικός Λεώνη Γιαγδζόγλου δημιουργεί μοναδικά κεραμικά, ξεχωριστά για τις καθαρές τους φόρμες και τις ζωντανές πινελιές τους. Το ενδιαφέρον της προς τη κεραμική, μια τέχνη τρισδιάστατη, συνδυάζει τα δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν το καλλιτεχνικό της στίγμα: το design στο οποίο διαπρέπει επαγγελματικά και τη ζωγραφική που είναι η προσωπική της έκφραση.