«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.

Οι Μεγαλομπουκίτες, ο Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και οι φίλοι τους ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους.

Οι Χημικοχωρίτες όμως, ο Ανθρακόλας η Ταμειακή μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και η παρέα τους καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν. Αρχικά σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χημικά τους όπλα για να  καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους ώστε να μην πάρουν το βραβείο. Και ύστερα θα βάλουν σε εφαρμογή το τελικό τους σχέδιο που είναι να τους αρπάξουν τα χτήματα για ένα κομμάτι ψωμί και να χτίσουν στη θέση τους χημικά εργοστάσια, ώστε να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι.

Οι Μεγαλομπουκίτες, «οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» πώς θα τους αντιμετωπίσουν όταν το μάθουν; Ποιο θα είναι το μεγάλο τους όπλο; Θα καταφέρουν τελικά με το καθαρό μυαλό τους να σκεφτούν έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο;

Στους «Σωματοφύλακες της κατσαρόλας» ο τρόπος προσέγγισης του θέματος δεν είναι διδακτικός, διότι τα παιδιά αντιδρούν όταν τους «σηκώνεις το δάχτυλο» και τα καθοδηγείς. Αντίθετα, οι ήρωες του χωριού Μεγαλομπουκιά, με χιούμορ και  γουστόζικο τρόπο μεταγγίζουν βιωματικά στα παιδιά το μήνυμα ότι μπορούμε να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο. Ακόμα και γλυκά και σοκολάτες δεν αποκλείεται να τρώμε που και που.

Το έργο αυτό ευτύχισε να ανεβεί για τέταρτη χρονιά από σπουδαίους και ευέλικτους ηθοποιούς και να σκηνοθετηθεί από τη Μάγκυ Μοντζολή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτή με θεατρικό παιχνίδι. Είναι μάλιστα συγκινητικό να βλέπεις με πόση λαχτάρα περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να λάβουν μέρος στην πλοκή του έργου, ώστε να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες να αντεπεξέλθουν στις περιπέτειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό, εκτός των άλλων, με τη βοήθεια του θεατρικού παιχνιδιού προσφέρει στα παιδιά χαρά, διασκέδαση και τα βοηθάει να αποκτήσουν περισσότερο θάρρος, υπευθυνότητα, κοινωνικότητα και αυτοπεποίθηση.

Info:

Η κυρία Λένα Τερκεσίδου είναι η συγγραφέας του έργου για παιδιά “Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας” που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ημέρας κάθε Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα!

Περισσότερες πληροφορίες: Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας στο Θέατρο της Ημέρας