Η Λένα Πλάτωνος παρουσιάζει, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου, τη δουλειά της πάνω σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη με αφορμή το ‘Ετος Καβάφη και ορισμένες μελοποιήσεις σε ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 21.00.

Συμμετέχουν: ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη και στον Κώστα Καρυωτάκη

Διαβάζει η ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λένα Πλάτωνος κάποτε δήλωνε πως ο Καβάφης δε μελοποιείται και πως δε θα τολμούσε ποτέ κάτι τέτοιο. Οι ενστάσεις και οι αρνήσεις παραμερίστηκαν, μπρος τη χάρη της πρόκλησης και της τόλμης, μα κυρίως της δημιουργίας. Ο Γιάννης Παλαμίδας είναι η απόλυτη φωνή του σύμπαντος των δύο δημιουργών. Το αποτέλεσμα είναι παράξενο και καθηλωτικό, μιας και σου δίνει την αίσθηση πως ο Καβάφης είναι πρόσωπο σημερινό.

Ο Κύκλος Καρυωτάκη ηχογραφήθηκε στις αρχές του 1980 με τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και έκτοτε παραμένει ένα οριακό έργο, όχι μόνο για τη δημιουργό του, αλλά και για την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. 13 τραγούδια που ακούγονται με την αίσθηση ότι το πνεύμα του αυτόχειρα ποιητή κατηύθυνε τη Λένα Πλάτωνος στη μελοποίηση των στίχων του. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στη συναυλία του Μάνου Χατζιδάκι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 1980, στο πλαίσιο παρουσίασης νέων συνθετών.

Καρυωτάκης – Καβάφης, τα 2 Κ στη ζωή της, όπως τα ονομάζει η Λένα Πλάτωνος, ζωντανά επί σκηνής σε μία μοναδική κοινή συναυλία!

Πλήκτρα – Sound design: Στέργιος Τσιρλιάγκος

Παραγωγή: Αργώ

Εκτέλεση Παραγωγής: Cricos