Η πρώτη μας συναυλία ήτανε πριν οχτώ περίπου χρόνια στο Βόλο στη διοργάνωση της ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής. Θυμόμαστε εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου που τα Λεμόνια πρωτοπαίξαν τα κομμάτια τους με τη συγκίνηση ερωτικής επετείου.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και πολλές ευρωπαϊκές μέρες μουσικής στήσανε σκηνές για να παίξουμε. Οι ηχογραφήσεις του τρίτου μας δίσκου στην Ολλανδία και οι προσωπικες δουλειές του καθενός (είμαστε εννιά άτομα) δεν μας επέτρεψαν να σκεφτούμε παίξιμο στην Αθήνα μέσα στην Άνοιξη. Και να όμως που ήρθε πάλι αυτό το ραντεβού του Ιουνίου να μας αναστατώσει. Μια εμφάνιση σχεδόν πάνω στην εθνική Αθηνών – Λαμίας.

Έχουμε παίξει σε πολύ περίεργα μέρη, ειδικά όταν ζούσαμε στο λεμονόσπιτο στην Άνω Πόλη αλλά πάνω στο δρόμο έτσι ποτέ. Ο Γαβρίλος, ο Νέστορας και ο Μπόμπος παίζουνε τα καλοκαίρια στα νησιά και όλο λέμε ότι θα πάμε όλοι αλλά δεν τα καταφέρνουμε ποτέ. Αυτή η ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Μέχρι και αντικαταστάτη κανονίσαμε για τον Βαγγελάκη τον τρομπετίστα μας που έχει εξεταστική στην Ολλανδία και ο Στέλιος μαθαίνει πυρετωδώς τους τρεις μας δίσκους. Θα είναι ο πρώτος μουσικός στην ιστορία που θα διαβάζει Λεμονοστιφέλ σε νότες. Απίστευτο.

Όλοι κατεβαίνουν στις 19 του μήνα για να δούμε που θα κρεμάσουμε τα πανιά για τα βίντεο μας και τι θα κάνουμε με τα γύρω φώτα και πόσες φορές θα προλάβουμε να μεθύσουμε από τη χαρά μας που οι RED SNAPPER στείλανε το remix που κάνανε στο δικό μας Γλυκό του κουταλιού. Τα βίντεο θα παίζει ο κοντός σε ολική επαναφορά ενώ θα κινηματογραφεί και θα επεμβαίνει ο Sairous ο μικρός βούδας που αφήνει τα κεράσια στην Κατερίνη για να περάσει μια βραδιά ψυχολογικής υποστήριξης με βαθειά κατανόησηs. Λες να ναι η πρώτη μας συναυλία; Το σκάω! ΔΕΥΤΕΡΟΣ!

Οι Lemonostifel θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκης Ημέρας της Μουσικής στο Βοτανικό. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο Βοτανικό μπορείτε να δείτε εδώ: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015 στον Βοτανικό