Ο Όλιβερ και η Μπερναντέτ είναι ένα ήρεμο ζευγάρι όπως όλα τα άλλα. Μέχρι που ένας αμφιλεγόμενος νόμος έρχεται να επιβάλλει ένα ημερήσιο όριο στον αριθμό λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Το ζευγάρι, που πλέον διχάζεται πολιτικά, έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα πραγματικότητα και να βρει νέους τρόπους και τρικ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της επικοινωνίας.

Το «Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια Λεμόνια» μάς φέρνει αντιμέτωπους με τη δυσκολία της επικοινωνίας. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι πιο αλληλο-συνδεδεμένοι μα συνάμα και πιο απομονωμένοι από ποτέ, πώς θα μπορούσαμε να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο; Αρκεί ο λόγος; Και αν όχι, σε ποια άλλα μέσα πρέπει να ανατρέξουμε; Τι μετατόπιση πρέπει να συμβεί μέσα μας, χρονικά και συναισθηματικά για να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά;

Σαμ Στάινερ

Ο Σαμ Στάινερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ. Έργα του έχουν διακριθεί πολλές φορές στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη. Το “ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ” γράφτηκε το 2015 και έκανε πρεμιέρα στο Warwick Arts Centre. Έπειτα συνέχισε στο National Student Drama Festival, όπου και κέρδισε τρία βραβεία κριτικής επιτροπής. Από εκεί και πέρα, συνέχισε και διακρίθηκε στα Latitude Festival και Edinburgh Festival Fringe. Μέχρι σήμερα έχει ανέβει σε πολλές χώρες στην Ευρώπη.

«Δεν μπορώ να σε μάθω με εκατόν σαράντα λέξεις – Προσπάθησε.»

Συντελεστές

Κείμενο: Σαμ Στάινερ
Μετάφραση: Χάρης Θώμος
Σκηνοθεσία: Χάρης Θώμος
Χορογραφία – διδασκαλία κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρη Τασούδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελένη Ντάγκα
Ειδικές κατασκευές σκηνικών: Θάνος Καρώνης
Κατασκευή κοστουμιών: Κική Κρανιώτη
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης
Επιμέλεια video – trailer: Στέργιος Φουρκιώτης
Οργάνωση παραγωγής: Απόστολος Λιάπης
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης
Παραγωγή: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon
Επί σκηνής: Έλενα Δαμίγου, Δημήτρης Κρίκος

Διάρκεια: 75’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)