Το Θέατρο ΠΚ παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Λεμονιά», που θα διαδραματίζεται με μία κούκλα φυσικού μεγέθους…

 … και θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 12.30.

“Να σας πώ πώς γίνεται και στον κόσμο δίνεται, απ΄ το σπόρο το σποράκι, το γλυκό γλυκό ψωμάκι”

Η «Λεμονιά», είναι η ιστορία μιας αξιαγάπητης γιαγιάς, η οποία ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ? αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Είναι μία κούκλα που φτιάχνει με το ζυμάρι της άλλες κούκλες και μέσα από αυτή τη διαδικασία γελάει, θυμώνει, παίζει αλλά και ονειρεύεται.

Πρόκειται για μια παράσταση, που παίζεται με μία κούκλα φυσικού μεγέθους και συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με την τέχνη της μιμικής. Ταυτόχρονα, η Λεμονιά καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό (το ζυμάρι) που μοιράζεται με τα παιδιά, το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει.

Η παράσταση γεννήθηκε το 2009 κατά τη διάρκεια του ετήσιου εργαστηρίου θεατρικής μαριονέτας του κουκλοθεάτρου Αγιούσαγια, η Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα και σχολεία, αλλά και σε Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ν. Αφρική και το Καζακστάν.


Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθούν θεατροπαιδαγωγικές δράσεις με τους μικρούς θεατές.
Καθημερινές Προγραμματισμένες παραστάσεις για σχολεία.

Συντελεστές της παράστασης:
Σύλληψη και χειρισμός κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου
Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου
Φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ & Τέχνης Νεύμα

Ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια τους στους Ντέμη Παπαδά, Rene Baker, Σταυριάνα Κουσκουβελάκου και Θάνο Πρίτσα.