Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά» την Τρίτη …

11, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00

Τρεις παραστάσεις για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής της παράστασης στο 2ο World Puppet Carnival (23-30 Σεπτεμβρίου 2012)  στο Almaty στο Kazakhstan

Με την υποστήριξη του ΙΜΚ

Η παράσταση Κουκλοθέατρου “Λεμονιά” της Θεατρικής Ομάδας Τέχνης Νεύμα, επιλέχτηκε ανάμεσα από 257 παραστάσεις  από όλο τον κόσμο και είναι μία από τις 60 παραγωγές από 40 χώρες, που έχει προσκληθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ 2ο World Puppet Carnival (23-30 Σεπτεμβρίου 2012)  στο Almaty στο Kazakhstan.

Για την κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης διοργανώνονται τρεις παραστάσεις με το ίδιο έργο “Λεμονιά” την Τρίτη 11, την Τετάρτη 12, και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21:00, όλα τα έσοδα των οποίων θα  διατεθούν για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής του θιάσου  στο Φεστιβάλ.
Στη “Λεμονιά” το χιονάτο αλεύρι ενώνεται με νερό, ζυμώνεται από τα ανθρώπινα χέρια, παίρνει κάτι από τη θέρμη, τη ζωντάνια, τη φροντίδα τους και μεταμορφώνεται σε ψωμί… Η Λεμονιά, έχοντας μοναδική συντροφιά το ζυμάρι που έχει μόλις φτιάξει δημιουργεί ένα πολυδύναμο περιβάλλον και μέσα σ’ αυτό θυμάται, γελάει, θυμώνει, παίζει, ονειρεύεται αλλά πάνω απ’ όλα συνειδητοποιεί την ομορφιά της ζωής, που υπάρχει μοναδική και ξεχωριστή σε κάθε ηλικία.

Η «Λεμονιά» είναι το αποτέλεσμα εργασίας του εργαστηρίου μαριονέτας AYUSAYA! και έχει ήδη παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Φεβρουάριος και Νοέμβριος 2010) στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου UNIMA HELLAS. Επίσης έχει παρουσιαστεί στο 30ο Festival Internacional de Titeres στην Ισπανία (2011) και το 5o Out the Box Festival of Puppetry and Visual Performance στο Cape Town στη Ν. Αφρική (2011) στο 12o Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς (2010) και στο 15o Festival Internazionale Teatro di Figura σε θέατρα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα, Κέρκυρα, Σκύρο, Κω, Δονούσα, Μήλο, Κρήτη κ.α)

Η ομάδα «Τέχνης Νεύμα» δημιουργήθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε θέατρα, σχολεία και πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού δίνοντας θεατρικές παραστάσεις και συμμετέχοντας σε γιορτές και φεστιβάλ διοργανώνοντας παράλληλα και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Ο συνδυασμός κουκλοθέατρου και μιμικής με το θέατρο αντικειμένων είναι το ερευνητικό πεδίο της εργασίας της ομάδας και η πηγή έμπνευσης για κάθε δημιουργία της.

Συντελεστές:
Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου
Κουκλοπαίκτρια: Ευαγγελία Νικηφόρου
Με τη πολύτιμη βοήθεια  των Rene Baker, Ντέμη Παπαδά, Σταυριάνα Κουσκουβελάκου
Από 10 ετών και άνω

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.