Από τις εκδόσεις Πεδίο κυκλοφορεί το συλλογικό έργο, Λεξικό Ψυχολογίας του Cambridge.


Το Λεξικό Ψυχολογίας του Cambridge είναι το πρώτο και μοναδικό λεξικό που προσεγγίζει την ευρεία επιστήμη της ψυχολογίας με μια διεθνή,δια­πολιτισμική και διεπιστημονική οπτική. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε έπειτα από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες. Κατ’ αρχάς, συγκροτή­θηκαν επιτροπές ειδικών επιστημόνων και συμβούλων έκδοσης στις οποίες συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης επιστήμονες στην ψυχολογία, οι οποίοι προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες. Οι επιστήμονες αυτοί επι­σκόπησαν και επιμελήθηκαν το σύνολο των βασικών εννοιών προκειμένου να τις επικαιροποιήσουν και να τις εντάξουν σε διάφορα πολιτισμικά πλαί­σια, ενσωματώνοντας όποια νεότερη γνώση προσφέρει σήμερα η ψυχολο­γία διεθνώς.

Τα λήμματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, καθώς και εκεί­ να που προέρχονται από όλους τους τομείς της ψυχολογίας έχουν γραφτεί έτσι ώστε να απευθύνονται στο ευρύτερο δυνατό κοινό. Παράλληλα έχουν ενταχθεί πολλές έννοιες κεντρικής σημασίας της σύγχρονης ψυχολογίας οι οποίες δεν περιλαμβάνονται σε αντίστοιχα γνωστά έργα.

Ο David Matsumoto είναι συγγραφέας και ψυχολόγος με διεθνή αναγνώ­ριση. Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Michigan το 1981, λαμβάνοντας υψηλές διακρίσεις στην ψυχολογία και στα ιαπωνικά. Στη συνέχεια απέκτησε Μ.Α. (1983) και Ph.D. (1986) στην ψυχο­λογία από το Πανεπιστήμιο της California στο Berkeley. Σήμερα είναι Κα­θηγητής Ψυχολογίας και Διευθυντής του Culture and Emotion Research Laboratory (Εργαστήριο Έρευνας Πολιτισμού και Συναισθήματος) στο Πανε­πιστήμιο του San Francisco, στο οποίο και εργάζεται από το 1989. Επί είκο­σι χρόνια έχει εντρυφήσει σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, το συ­ναίσθημα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την επικοινωνία. Στα βιβλία του περιλαμβάνονται γνωστοί τίτλοι, όπως τα Culture and Psychology: People Around the World, The Intercultural Adjustment Potential of Japanese, The Handbook of Culture and Psychology, και The New Japan.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις στον τομέα της ψυχολογίας, μεταξύ των οποίων ο ορισμός του ως εισηγητή από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία προς τι­ μήν του G. Stanley Hall. Διευθύνει τη σειρά «Πολιτισμός και Ψυχολογία» των εκδόσεων Cambridge University Press. Είναι επίσης αρχισυντάκτης του Journal of Cross­Cultural Psychology και του Social and Personality Psychology Compass (Τομέας Πολιτισμού και Διαφορετικότητας). Εμφανίζεται σε πολ­λές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, και έχει εργαστεί σε περισσό­τερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.