Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο της γνωστής συγγραφέως Ιωάννας Μπαµπέτα Λέξη σαν µύγα, ένα βιβλίο-εργαλείο που δείχνει στα παιδιά πώς να συµπεριφέρονται όταν ακούνε κακές λέξεις στο σχολείο ή στο σπίτι.

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο ο Αργύρης είπε μια κακιά λέξη. Κι αυτή η λέξη, σαν μύγα, πέταγε εδώ κι εκεί κι ενοχλούσε. Ο Θοδωρής δεν μπορούσε να την ξεχάσει, κι ας μην ήξερε τι σημαίνει. Έτσι την έβαλε στο κουτί και την πέταξε στα σκουπίδια, όπως κάνει με τα κακά όνειρα. Όμως η λέξη-μύγα δραπέτευσε κι έκανε τη δασκάλα να τρομάξει, τη γιαγιά να θυμώσει και τη μαμά να κοκκινίσει. Γίνεται όλα αυτά να τα κάνει μοναχά μια λέξη; Και μάλιστα μια λέξη-μύγα;


Οι απολαυστικές και ζωντανές εικόνες της Μάρως Αλεξάνδρου σε συνδυασµό µε το πρωτότυπο κείµενο της Ιωάννας Μπαµπέτα αναδεικνύουν ένα θέµα που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς: οι κακές λέξεις που λένε τα παιδιά στο σχολείο.


Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Ασχολήθηκε µε την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωµένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράµµατος Φιλαναγνωσίας σε µεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δηµοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσµο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσµος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφηµερίδας KosVoice.

Κάθε µήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφηµερίδα Ελληνική Γνώµη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς. Παιδικά της βιβλία που έχουν εκδοθεί είναι Η Μελίνα ντετέκτιβ, Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα µου (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Πριγκιπικά γενέθλια, Ο βασιλιάς λύκος (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η Ζωή που περισσεύει… (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία), Η νταντά µου, Μια κιθάρα και πολλές συγγνώµες (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Εύκολες ερωτήσεις, δύσκολες απαντήσεις (βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), ∆ιακοπές στη βεράντα, Τα γουρουνάκια της ευτυχίας, Ένα παρατσούκλι και για µένα, παρακαλώ.