Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Λευτέρη Χριστοφή και το τρίο του για μία μοναδική εμφάνιση, αυτή την Παρασκευή …

18 Μαΐου 2012.

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι “ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης κι ακόμα ανερχόμενος”. Έτσι τον χαρακτηρίζει η Benedetto Guitars Company στην ιστοσελίδα της. Συστήνεται από τον Pat Martino και παραχωρείται  -endorsement- η κιθάρα Bravo Deluxe 40th Anniversary που φέρει το όνομα του. 

Πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Benedetto Players οι οποίοι συμμετέχουν με σεμινάρια σε μερικές από τις πιο γνωστές μουσικές σχολές και δίνουν συναυλίες σε διεθνείς εκθέσεις και festivals. Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” με τη συμμετοχή του Paul Wertico -ως ντράμερ και παραγωγός- εκδόθηκε από την Blue Note Records.

Aπέσπασε σημαντικές κριτικές μεταξύ αυτών και του Joe Ferrari στο Jazz Improv που αναφέρει: “… γράφει υπέροχες συνθέσεις που προσδίδουν εικόνες από συναισθηματικά τοπία … στην αρχή μου θύμισε Pat Metheny αλλά στη συνέχεια άρχισα ν\’ ακούω το “μοναδικό ήχο” του Λευτέρη Χριστοφή  …”

Για μια βραδιά στο Half Note Jazz Club την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, o Λευτέρης Χριστοφής κάνει το δικό του αφιέρωμα στην Κιθάρα.

Παρουσιάζει τις κιθάρες που  χρησιμοποιεί στη δισκογραφία και στις συναυλίες του, με συνθέσεις και ήχους μέσα από τη jazz και το fusion, τo blues και το rock, τη κλασσική και το flamenco. Ένα πραγματικά “ηχοχρωματικό πανδαιμόνιο” με τους Λευτέρη Χριστοφή στις κιθάρες και τα φωνητικά, Δημήτρη Οικονομάκη (Ομαδική Απόδραση) στο ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο και Τάσο Πέππα (Υπόγεια Ρεύματα) στα ντραμς.

Λευτέρης Χριστοφής: κιθάρες -ηλεκτρική, ακουστική, κλασική, συνθεσάιζερ, φωνητικά
Δημήτρης Οικονομάκης: ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο
Tάσος Πέππας: ντραμς: