Ο άνεμος θα μας ταξιδεύει… η Κυβέλη Καστοριάδη (φωνή) συναντά τη Μαρία Κουλούρη (κείμενο) και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη (κιθάρα) στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, μ’ ένα ποικίλο πρόγραμμα όπου οι μελωδίες του Serge Gainsbourg γειτνιάζουν με εκείνες των Noir Désir, του Kurt Weill, του Tom Waits.

Η συναυλία αναμειγνύει ποίηση και μουσική. Οι λέξεις της ποιήτριας Μαρίας Κουλούρη  συνοδεύουν τα τραγούδια, ρίχνοντας πάνω τους ένα καινούργιο φως. Τραγούδια και λόγια. Μια φωνή και μια κιθάρα. Μια συγκέντρωση φίλων.

Με τραγούδια των Serge Gainsbourg, J.-B. Lenoir, Boris Vian, Leonard Cohen, Noir Désir, Tom Waits, Kurt Weill, Ariel Ramirez…

Η Κυβέλη Καστοριάδη γεννήθηκε στο Παρίσι το 1980. Πήρε μαθήματα τραγουδιού στο Ωδείο Rachmaninoff, όπως και με τις Lucia di Carlo, Έλλη Πασπαλά, Karen Nimereala, και μαθήματα υποκριτικής στη θεατρική σχολή του Thibault de Montalembert (2009-2011). Έχει δώσει συναυλίες στην Γαλλία και στην Ελλάδα (Kurt Weill, γαλλικά τραγούδια, noir τραγούδια — παραγγελία για τη γιορτή της μουσικής 2012). Το 2010, έπαιξε και τραγούδησε στην παράσταση Athalie του Ρακίνα (Παρίσι). Το 2011, πήρε μέρος στην παράσταση ADN (Théâtre de La Bastille). Το 2011, δημιούργησε με την Audrey Bentley την πρωτότυπη παράσταση Oh my Glotte – ballad opera, που ανέβασαν το φθινόπωρο του 2013 (Παρίσι). Το 2013, ηχογράφησε στην Αθήνα τον πρώτο της δίσκο με την Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) και τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν). Tον Ιούνιο του 2013, ερμήνευσε στο Μουσείο της Ακρόπολης έργα του γάλλου σύγχρονου συνθέτη Thierry Pécou.

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών), έγινε δεκτός στο Conservatoire National Supérieur de Musique (Παρίσι), στην τάξη του Roland Dyens (2005). Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει παρακολουθήσει πολλά master classes με διακεκριμένους καθηγητές. Παράλληλα με τις κλασσικές σπουδές του έχει ασχοληθεί με  ποικίλα είδη μουσικής. Ενδιαφέρεται για τη σύνθεση : υπήρξε μαθητής του Bernard Cavanna στο Conservatoire de Gennevilliers. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αποσπάσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1975. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως λογοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και εμψυχώτρια θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου από το Διεθνές Ινστιτούτο του Θεάτρου (Αθήνα). Σ’ ένα απ’ αυτά στηρίζεται το σενάριο ταινίας μικρού μήκους, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν σύντομα. Η πρώτη της ποιητική συλλογή, Μουσείο Άδειο, εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις Μελάνι. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.