Λαμβάνοντας μέρος – ατομικά ή σε ομάδες-  στο διαδραστικό παιχνίδι-πρόκληση SNF Nostos Minecraft Challenge, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν φανταστικό κόσμο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και την τεχνολογία.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Τι είναι το Minecraft; Το Minecraft είναι ένα βίντεο-παιχνίδι με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπου οι παίκτες χτίζουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση. Το ειδικά σχεδιασμένο challenge του SNF Nostos σε προ(σ)καλεί να παίξεις Minecraft και να κατασκευάσεις ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ ή τμήματά του.

Μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από όπου κι αν βρίσκεσαι με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Κατηγορία Α: Μέσω της ηλεκτρονικής σου συσκευής χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Minecraft
Κατηγορία Β: Unplugged με τα δικά σου υλικά κατασκευής, χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλάκια, κ.ά.

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από το σπίτι σου με 3 απλά βήματα!

Εάν βρίσκεσαι εκτός Αθηνών, ή δεν έχεις τρόπο να επισκεφθείς το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, μπορείς να περιηγηθείς ψηφιακά στο ΚΠΙΣΝ εδώ.

Εναλλακτικά, για το διάστημα που διαρκεί το φεστιβάλ, θα μπορείς να επισκεφτείς το SNF Nostos Lab που θα διαμορφωθεί στo ΚΠΙΣΝ, όπου  θα  μπορείς να έχεις πρόσβαση και στους δύο παραπάνω τρόπους συμμετοχής (Κατηγορία Α και Κατηγορία Β).

Με τη συμμετοχή σου έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις μία άδεια διάρκειας ενός έτους για πρόσβαση στο Minecraft: Education Edition, η οποία προσφέρεται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου κατασκευή από σήμερα!