Ο Μεξικανο-Αμερικανός τραγουδοποιός και παραγωγός Έντγκαρ Μπαρέρα (Edgar Barrera) έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά μουσικά βραβεία Latin Grammy – συνολικά σε 13 κατηγορίες – και οι τρεις τραγουδιστές και τραγουδίστριες που ακολουθούν στη λίστα των υποψηφίων είναι συνεργάτες του.

Ο Camilo, η Karol G και η Shakira και οι τρεις από την Κολομβία διεκδικούν τρόπαια σε επτά κατηγορίες στην τελετή των 24ων βραβείων Latin Grammy που απονέμονται από την Ακαδημία Ηχογράφησης Λάτιν Μουσικής.

Τόσο ο Camilo όσο και η Karol G διεκδικούν το βραβείο Άλμπουμ της Χρονιάς. Ταυτόχρονα, η Shakira η οποία συνεργάστηκε με τον Αργεντίνο παραγωγό και DJ Bizarrap είναι υποψήφια στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς με τον ύμνο του χωρισμού της, από τον Ισπανό πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή «Shakira: Bzrp Music Sessions, Τόμος 53». Η Shakira είναι επίσης υποψήφια με τρία διαφορετικά τραγούδια στην κατηγορία του Τραγουδιού της Χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Edgar Barrera habla de la competencia musical | Premios Billboard 2023 | Telemundo Entretenimiento”, Telemundo Entretenimiento via YouTybe